Gotovo vam je znano – med počitnicami si pač ‘privoščimo’ več in manj pazimo na to, kaj zaužijemo, ko se vrnemo domov pa samo začudeno pogledamo na tehtnico …

Na počitnicah se popolnoma sprostimo in pozabimo na vsakodnevne skrbi, pogosto pa tudi na zdravo prehranjevanje. Večkrat si privoščimo sladoled, pijemo sladke gazirane in alkoholne pijače ter pogosteje kot običajno doma jemo hitro in mastno prehrano. In ker več poležavamo na plaži, kot se gibamo, takoj dobimo nekaj dodatnih ‘počitniških’ kilogramov. Ponujamo vam 5 nasvetov, kako se jim lahko izognete in ohranite lepo postavo!

Pred zajtrkom pojdite na polurni sprehod. Ta aktivnost ni preveč intenzivna in je primerna za vse, ne glede na starost in fizično pripravljenost. Zagnali boste svoj ‘stroj’ in pospešili prebavo, da bo telo porabilo več kalorij kot navadno. Aktivnost na tešče tudi pomaga pri večjem izgorevanju maščob. Čez dan večkrat plavajte.

Na tešče spijte 3 dl mlačne vode in pri zajtrku najprej pojejte kos sadja po izbiri.

Čez dan se izogibajte stojnicam s hitro in mastno prehrano. Raje pojdite na tržnico po sveže sadje, zelenjavo in ribe – saj ste vendarle na morju!

Namesto sladkih in gaziranih pijač napolnite čutaro, odporno proti vročini, z vodo ali nesladkanim čajem. Imejte jo vedno s sabo in počasi pijte ves dan, da sploh nikoli ne postanete žejni.

Koktajli zvečer na plaži? Lahko si privoščite kakšnega, a izberite raje bolj svežega, sadnega in brez sladke smetane.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 6 NASVETOV, kako se pripraviti na bikini sezono.