Po treh letih in uspešni predstavitvi kolekcije Identity v marcu 2019, se Maja Štamol Droljc, s svojo blagovno znamko Maja Štamol, ponovno prezentira v Washingtonu.

Washington, DC bo v prihodnjih dnevih središče modnega dogajanja, kjer se bosta srečala moda in diplomacija. Pod vodstvom Indire Gumarove, kuratorke in ustanoviteljice “Diplomacy and Fashion” ter žene veleposlanika Češke republike v Washingtonu, DC, se bo 12. 10. 2022 odvil “First Fashion Gala”, modna revija oblikovalcev, ki oblačijo prve dame in gospode z vsega sveta.

Eksluzivnemu povabilu na ta gala dogodek, na katerega je bilo povabljenih 40 modnih oblikovalcev, ki oblačijo svet diplomacije, se je odzvala tudi modna oblikovalka Maja Štamol Droljc.

Maja Štamol Droljc v Washington, DC-ju pred tremi leti.

Maja bo na dogodku sodelovala z dvema kreacijama, eno večerno in eno “lunch dress”, ki jih je na uradnih dogodkih nosila ga. Urška Bačovnik Janša. Za “First Fashion Gala” so pri modni znamki Maja Štamol izdelali replike teh kreacij.

Gospa Mojca Stropnik v kreaciji Maja Štamol, v družbi Melanie Trump.
Kreacija za gospo Mojco Stropnik.

“First Fashion Gala”, katerega poslanstvo je promovirati modne oblikovalce iz različnih držav sveta, bo vodila ugledna filantropinja in humanitarka iz Washingtona, Annie Totah. Na dogodku se bodo poleg zelo zvenečega imena, Elieja Saaba, ki oblači bližnjevzhodno in britansko monarhijo, predstavili tudi Jan Taminian, ki oblači nizozemsko kraljico in ukrajinski oblikovalec Ivan Frolov, ki oblači ukrajinskega predsednika in prvo damo.

Gospa Ljiljana Vidovič v kreaciji Maje Štamol.

Dogodek se bo zaključil s tiho dražbo.

Čestitke Maji za modno ekskluzivo!