Iva Rat je ena od tistih podjetnic, ki ima gorečo iskro v očeh, ko govori o svojem delu, svoji poslovni poti in jasno začrtani prihodnosti. To njeno energijo smo lahko začutili že v živo, na naši spomladanski konferenci Trajnost NI skrajnost, kjer je tiste, ki še ne poznajo pilingov Pelia Organic, zagotovo navdušila nad tem, da jih preizkusijo, pri stalnih uporabnicah pa samo še potrdila dejstvo, kako pomembno se je imeti rad.

In ker je prav v preteklih dnevih Pelia Organic praznovala svoj drugi rojstni dan, smo izkoristili trenutek, da vam jo predstavimo še bližje.

Z Ivo je vibala Mateja P. Kristanič.
Fotografije: Pelia Organic

Zakaj zgodba Pelia Organic, kaj vas je vzpodbudilo v proizvodnjo lastne kozmetike?

“Želela sem ponuditi produkt, ki je snovan brez kompromisov. Takšen, ki opominja na to, kako čudovita si, namesto na to kaj vse ni “prav”. Produkt, ki spodbuja k dotiku, nežnosti do sebe, kože in zgodbo, ki ženske povezuje ter spodbuja in ne razdvaja.”

Zame je vsaka ženska Pelia ženska, ne glede na to, ali je trenutno v fazi vzpona ali padca svojega življenja.

V liniji pilingov imate v tem trenutku dva produkta. Volcano in Lotus. Kakšne učinke ima prvi in kakšne drugi?

“Res je trenutno imamo dva produkta, tretji je že na poti in bo ugledal luč še to jesen.

Zaenkrat so vsi naši izdelki pilingi, ki so pogosto pozabljeni v kozmetiki, a imajo krasne učinke. Z njim odstranjujemo “stare” delce iz svojega telesa, s čimer damo možnost koži, da se obnovi in regenerira.

Koža si zasluži kozmetiko ustvarjeno brez kompromisa. Zato vse produkte snujemo holistično, z izbranimi in visoko kakovostnimi sestavinami. LOTUS je namenjen suhi, stanjšani koži in koži nosečnic. Vsebuje več kot 70 % hranilnih sestavin, kar ga dela drugačnega od pilingov na tržišču. To je piling, ki kožo globinsko nahrani.

Izbrali smo kar tri masla in tri olja, za katere je značilna visoka vsebnost oleinske in stearinske kisline, ki skrbita za mehko in prožno kožo. Lotosova semena so izbrana zaradi njihove zaobljene oblike, saj je namenjen koži, ki kliče po nežni negi. Ob stiku s kožo se piling Lotus stopi, njegov vonj pomirja tako kožo kot duha. Koža ostaja mehka tudi nekaj dni po uporabi.

VOLCANO je piling, ki te navduši z intenzivnostjo na vsakem koraku. Je gladilni piling z islandskim vulkanskim peskom, ki kožo vlaži ob enem pa deluje anticelulitno. Mešanica uporabljenih eteričnih olj cedre, bergamotke in popra ustvarja unikaten, svež vonj, ki spodbuja delovanje limfe ter deluje anticelulitno. Njegova črna barva daje detoks učinek, obenem pa je zanimiva izkušnja pod tušem. Če je le možno, v dvoje.”

Pelia je postala mesto spodbujanja, povezovanja in ustvarjanja trenutkov zase.

Kako pogosto uporabljabljati Pelia Organic pilinge?

“Meni najljubša je kombinacija Lotusa in Volcana, saj prvi kožo izdatno hrani, drugi pa vlaži. Prav kombinacija obeh ustvarja resnično najboljše učinke. Sama to počnem vsak tretji dan.

Sicer pa zmeraj rada spodbujam, da se poslušamo. To se mi zdi najpomembneje, saj nismo vedno enake volje in tudi naša koža gre ob vseh vremenskih in drugih vplivih skozi različne faze in ji tako ne ustreza zmeraj enako.”

Ali pilinge lahko uporabljajo tudi otroci?

“Seveda. Mamice pogosto povedo, da si Lotus delijo s svojimi hčerkami, ki jih rade posnemajo. Zagotovo je lep odnos do sebe nekaj, kar je vredno predaje na naše zanamce.”

Pri vas je trajnostna celo embalaža, ki je zaradi ohranjanja daljše svežine iz mironskega stekla, z nizko prepustnostjo UV-A in UV-B? Ali lahko embalažo vrnemo za ponovno polnjenje?

“Na vsakem koraku imamo trajnost v mislih. Visoko kakovostne sestavine polnimo v stekleno mironsko steklo, ki je znano po znižani prepustnosti UVA in UVB žarkov. Zanj smo se odločili prav zaradi funkcije, ki varuje sestavine pred škodljivimi vplivi svetlobe. Ostala embalaža, vključno z embalažo za pošiljanje, je iz papirja in primerna za reciklažo. Odnos do narave nam je zelo pomemben. Kupce spodbujamo, da steklene posodice ohranjajo in jih ponovno uporabijo doma za shranjevanje zelišč, čajev, nakita …”

Lotus vsebuje več kot 70 % hranilnih sestavin, kar ga dela drugačnega od pilingov na tržišču.

Omenili ste že, da razvijate še tretji, nov produkt. Nam lahko poveste kaj več o tem?

“Trenutno smo pred lansiranjem našega tretjega izdelka ter še dveh, ki bosta polepšala celotno izkušnjo z njim. Vse tri bomo v jeseni predstavili na posebnem Pelia dogodku, ki ga bomo organizirali najprej v Mariboru, nato pa še v Ljubljani. Zelo se veselimo povratnih informacij in druženja z vsemi krasnimi ženskami.”

Vaše razkošne pilinge smo iskali v večjih drogerijah, a jih nismo našli. Kje jih lahko kupimo?

“Naše pilinge lahko najdete v tujini v trgovinah z visoko kakovostno naravno kozmetiko ter v holističnih centrih, kozmetičnih salonih, hotelih in v nekaterih butičnih trgovinah. Seveda pa je za vse na voljo tudi naša spletna stran, kjer lahko vsak kupi svoj izdelek, saj jih pošiljamo po vsem svetu.”

Za predstavitev svoje zgodbe najintenzivneje komunicirate preko družbenega omrežja Instagram. Kako vaši sledilci sprejemajo fotografije brez filtrov in retuše?

“Naše fotografije so neretuširane in prikazujejo žensko takšno kot je. Z vsemi detajli telesa, ki jih imamo, ali jih pridobimo skozi življenje. Izbiri naših modelov posvetim zelo veliko pozornost saj želim, da smo vključene prav vse. Naši modeli niso najete manekene. Med njimi najdete mamico treh otrok, podjetnice, ženske s težavami s kožo. Takšne, ki so nesigurne vase, ki jim kaj ni všeč in tudi takšne, ki jim je izpostavitev pred fotografskim objektivom v izziv. Menim, da prav zato naša skupnost tako raste. Ker je Pelia postala mesto spodbujanja, povezovanja in ustvarjanja trenutkov zase.”

Volcano je gladilni piling z islandskim vulkanskim peskom, ki kožo vlaži ob enem pa deluje anticelulitno.

Kakšna je Pelia ženska?   

“Zame je vsaka ženska Pelia ženska, ne glede na to, ali je trenutno v fazi vzpona ali padca svojega življenja. Želela bi si, da bi to bila ženska, ki se je ni strah soočiti se s sabo, ki se sprejema in ki si sledi.  Predvsem pa takšna, ki je srečna.”

Vse najboljše, draga Iva, tvoji Pelii za drugi rojstni dan!