Na glas razmišlja Barbara Ferčič

Obleka za zaključek. Čas v letu, ko se polno zaposlena ženska z milijon opravki vsak dan posebej zdrzne.

Naj še tako ne mara dolgotrajnega nakupovanja v šoping centrih, si bo morala najti tisti urici ali tri, da najde pravi stajling za novoletni zaključek. Najprej preveri situacijo postave, december se lahko na zadnjici hitro pozna, nato kritično oceni in rešuje predele, ki so polnejši kot z začetka jeseni, ter izbere nekaj možnih stajlingov, ki bodo ustrezni dogodku. Upoštevati je tudi treba obilno večerjo in ples do jutra, kajpada.

Spadam med tiste, ki s tovrstnimi nakupi čakajo do zadnjega. Upajoč, da se bo kje iz skritega kota čudežno pojavil točno tisti kos, ki si si ga vizualizirala. Z dvema do tremi možnimi kombinacijami v mislih (prilagajati se je treba malo) se odpraviš po nakupih. Kakšno naključje, nisi edina! Prodajalne kar brnijo, ženski vrvež zavzame zadnji kotiček v klavstrofobičnih kabinah za pomerjanje, v zraku je napetost pričakovanja uspešnega nakupa za najbolj glamurozno podobo, kar jo premorejo, da bodo lahko vse zvezde večera. Potem ko je moj pogled velikokrat potegnilo drugam (saj vem, ti čevlji!), mi je le uspelo odkriti zlato majčko, ki sem jo iskala za metalik dopolnitev izbranega stajlinga.

V zraku je napetost pričakovanja uspešnega nakupa za najbolj glamurozno podobo, kar jo premorejo, da bodo lahko vse zvezde večera.

Na koncu ga seveda nisem oblekla. Pa je bil top! Še mi bo prišel prav, zagotovo. Pa vendarle sem se na koncu odločila smukniti v tisto malo črno s čipkami, ki me zvesto spremlja že nekaj let. To je bila njena zadnja zabava, odslužila je svoje. Zdaj imam razlog za izbor nove! Ni nujno, da bo to še pred novoletno zabavo, nikamor se ti ne mudi. Za ta prave kose, ki so klasični ‘must have’, si vzameš čas, da najdeš takšno, ki ti je pisana na kožo.

Kaj pa potem za novo leto in silvestrski poljub? Mislim, da bo tista zlata majčka doživela svoj debi. Ali pa izberem samo en bogat kos nakita in kdaj je boljši čas za novoletni bling bling kot zdaj? Kakšna škoda za tiste velike zlate uhane v obliki polkroga, ki sem jih tako rada kombinirala, z zaključka pa prišla samo z enim domov …