Ko se družini enkrat pridružijo otroci, se spremeni tudi narava izletov. Običajno le-ti postanejo takšni, da odgovarjajo predvsem najmlajšim, jih zabavajo in hkrati kaj naučijo ter jih za dlje časa zaposlijo. Izbrali smo nekaj atraktivnih izletov, kamor se lahko brez skrbi odpravite s svojimi otroki.

Kam se boste odpravili VI?

POT MED KROŠNJAMI 

Pot med krošnjami Pohorje se nahaja na Rogli in vas bo navdušila s čudovitimi pogledi na vrhove pohorskih smrek. Dober kilometer dolga pot, ki je speljana nekje 20 metrov nad tlemi, ponuja poučne in adrenalinske postaje, ki bodo navdušile vaše najmlajše. Poleg razglednega stolpa, pa se lahko spustite tudi po toboganu v obliki močne jeklene cevi, ki je dolg kar 60 metrov. 

Pot med krošnjami Pohorje je v poletnih mesecih odprta dnevno, med 9.30 in 19. uro, za družinsko vstopnico pa boste odšteli 25 evrov. 

EXPANO

Paviljon Expano se nahaja pred Mursko Soboto in ponuja zabavo za vso družino. Gre za regijski promocijski center, ki ponuja izjemno arhitekturo ter interaktivni doživljajski park. Zunaj Expana se razprostira Soboško jezero, ki obiskovalcem ponuja številne aktivnosti: plavanje, SUP, deskanje na vodi, čoln. Poleg tega lahko v bližini jezera preizkusite tudi svoje motorične spretnosti na kar 35 različnih napravah motorik parka. Medtem, ko se lahko sami shladite v senci ene od hišk, namenjenih pikniku, se bodo vaši otroci ure in ure zabavali na napravah in nato skupaj z vami pogledali sončni zahod. 

Izlet lahko skombinirate tudi s kolesarjenjem po Pomurju.

MINI ZOO LAND 

V Slovenskih Konjicah se nahaja Mini ZOO Land, živalski vrt in tematski park, ki navdušita vsakega otroka in starše. V parku čakajo kenguruji, pa pritlikav zebu, alpake, številne ptice, rakuni, zajci, opice. Razveselila vas bo tudi skrivnostna džungla s strašnimi krokodili ter čisto prava gusarska ladja. Park ponuja tudi možnost, da otroci postanejo oskrbniki za en dan ali pa lahko uživajo v jezdenju ponijev. 

Obisk mini živalskega vrta vas bo za štiričlansko družino prišel okoli 20 evrov.

KEKČEVA DEŽELA 

V čudovitem objemu gora je skrit kotiček, kjer živijo Kekec, teta Pehta, hudobni Bedanc, modri Vitranc, prijazna Mojca, Tinkara, Brincelj in preplašeni Rožle. Naj vaši otroci spoznajo junake Kekca in se približajo znani slovenski literarni klasiki. Locirana v bližini Kranjske gore, bo Kekčeva dežela popestrila dan prav vsakemu družinskemu članu. 

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To so trenutno najbolj priljubljena fantovska imena pri nas!