Kljub koroni, karanteni, pandemiji in z njo povezanimi ukrepi, se organizatorji mariborskega Festivala Lent, ne dajo. Ves čas so vztrajali in sedaj so ponosno povedali, da festival bo! Program je seveda zahteval številne spremembe, nekateri izjemni dogodki so prestavljeni na prihodnje leto, a ne glede na vse, se bo Lent zgodil med 21. in 29. avgustom.

Nekaj tako kultnega ne more ustaviti niti pandemija, so si rekli organizatorji Festivala Lent, ki je zaznamoval mariborska poletja skozi zadnja tri desetletja. Zato so si v Narodnem domu, ki organizira festival zadali, da kljub vsemu nekaj je potrebno dati Mariborčanom in vsem ostalim, ki so prestali težke čase in se jim zahvaliti.

Po mesecih kulturnega stradanja, je festival še kako potreben. Letos sicer tako ne bo koncertov velikanov, kot so Bjelo Dugme ali Prljavo Kazalište, niti jazz imen, kot so Pat Thomas in Bokante, niti Vlatka Stefanovskega ne, ali Đorđeta Balaševiča. Pridejo prihodnje poletje! Bo pa letos, še toliko bolj, poskrbljeno za vse, ne glede na starost, okus in preference, program bo pester, kvaliteten, poln različnih zvrsti in žanrov, za vse generacije.

Zaradi omejitev in ukrepov, se Festival Lent vrača desetletja nazaj, brez večjih prizorišč in spektaklov. Lent 2020 se tako vrača k svojemu bistvu, k Dravi, k intimnejšim prizoriščem in butični ponudbi. K vsemu, kar je Festival Lent nekoč že bil! Namenjen predvsem Mariborčanom in mestu, pa tudi vsem ostalim radovednežem in ljubiteljem dobre glasbe in umetnosti.

Lent bo letos tudi družbeno odgovoren, saj je program načrtovan tako, da se daje prednost domačim ustvarjalcem v kulturno-umetniškem sektorju, ki so bili v času pandemije najhuje prizadeti.

A v mesto ob Dravi kljub vsemu prihajajo zvezdniška imena, Siddharta, Lačni Franz, Pero Lovšin, Vlado Kreslin, Elvis Jackson, Dan D, Papir in Simpatico, pa Terra Pop, Vasko Atanasovski in Bilbi. Če bo zdravstvena slika ugodna, pa se obetajo še S.A.R.S., Rymden, Wired Paradise, Damir Imamović in številni drugi.

Obiskovalci se bodo lahko do solz nasmejali skupaj z Lucijo Čirovič, Tadejem Tošem in ob predstavah Amaterji, Tako ti je mala in Erotika po Emeršiču. Najmlajši bodo uživali ob otroškem programu v Vetrinjskem dvoru, kjer se obetajo lutkovne predstave, koncerti, delavnice, plesne predstave in številne druge aktivnosti. Lent bo še vedno obarvan športno in kulinarično. Na Sladolentu se bodo predstavili številni najboljši slovenski chefi.

Več o samem festivalu pa si lahko preberete TUKAJ.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Vas je opeklo? Pomagajte si z ‘zdravili’ iz babičine kuhinje!