Čista kokosova voda je izotonična naravna voda, bogata z vitamini in minerali, elektroliti, encimi, aminokislinami, citokini in fitohormoni. Uravnotežena sestava nizkokalorične tekočine je idealna pijača, ki obnavlja telo in vzpostavlja ravnovesje.

Bogata z vitamini, minerali in elektroliti

Kokosova voda je tekočina iz mladega kokosa in ima pestro sestavo mineralov, kot so kalcij, železo, mangan, magnezij, povrhu pa relativno malo kalorij, en kozarec okrog 70. Bogata je z vitamini A, B (riboflavin, niacin, tiamin, piridoksin, folati) in C, ki deluje antioksidantno.

Lepa in sijoča koža

Raziskave kažejo, da citokini v kokosovi vodi delujejo proti prezgodnjemu staranju. Kokosova voda tako deluje blagodejno na kožo ter pomaga pri zdravljenju aken in rdečice.

Zdravilni učinki

Sestavljena je iz številnih naravnih bioaktivnih encimov (katalaza, dehidrogenaza, diastaza, peroksidaza idr.), ki pomagajo pri prebavi in presnovi. Krepi imunski sistem, blaži težave pri boleznih jeter in ledvic ter odpravlja ledvične kamne. Kot so pokazale številne raziskave, kokosova voda krepi srčno-žilni sistem ter znižuje krvni tlak, saj vsebuje veliko koncentracijo elektrolitov.

Kalij v njej nevtralizira stimulativne učinke natrija in tako pomaga preprečevati kap in srčni napad. Citokini v vodi pa preprečujejo tvorjenje rakavih celic in strjevanje krvi.

Vzpostavlja tudi čustveno ravnovesje, saj omili izbruhe nenadzorovanih čustev.

Pomaga pri hujšanju

Ker vsebuje glukozo, je prijetnega sladkega okusa, hkrati pa primerna tudi za hujšanje in diabetike, saj drugih sladkorjev ne vsebuje. Razstruplja telo, zato je zaželena pijača pri postenju. Pitje velike količine kokosove vode ima tudi odvajalni učinek.