Razmišljate, da bi v svoj dom vnesli nekaj barve? To lahko storite tudi tako, da se ne dotikate sten, pobarvajte raje vrata znotraj stanovanja ali hiše. Barvna vrata, tako zunanja, kot notranja, so trend, ki se mu je v zadnjem času težko upreti, preplavil pa je že ves Instagram in Pinterest.

 

Strokovnjaki za notranje oblikovanje že dlje časa opažajo, da se vse manj ljudi odloča za barvanje svojih sten v stanovanju in se raje odločajo za barvanje svojih vrat, ki jih radi pobarvajo na črno.

Pobarvana vrata, še posebej, če so v kombinaciji s svetlejšimi vratnimi obrobami in stenami, so osupljiva, dramatična. Poleg tega, je barvanje vrat veliko ceneje, kot če se odločite za barvanje visokih ali dolgih sten svojega doma. Še vedno pa boste dosegli barvno spremembo.

https://www.instagram.com/p/BqDbGEAAC-g/?utm_source=ig_embed

Notranji oblikovalci svetujejo, da se odločite pobarvati vsa vrata, od zunanjih do notranjih, lotite se lahko tudi drsnih vrat, nepričakovani barvni odtenek bo v dom dodal veliko osebnosti.

Glede barve, za katero se boste odločili, je odvisno od atmosfere, ki jo želite ustvariti v svojem domu. Svetla barva bo prostoru dodala energijo, nevtralen, tišji ton, pa bo pomagal sobo narediti pomirjujočo in mirno. Medtem ko je črna barva, za katero se odloča vedno več ljudi, dramatična in morda celo podcenjena. Prav tako pa je črna tista barva, ki je morda primerna za začetek vaših barvnih vrat.

https://www.instagram.com/p/BxBP6cgFSfi/

Barvanje vrat je primerno predvsem v manjših prostorih ali v kakšnih zgodovinskih sobanah, kjer je težje prepleskati zidove. In kot že rečeno, barvne stene so že nekoliko iz mode, sedaj v ospredje prihajajo bledi toni in tekstura, prav zato se raje odločite za barvanje vaših vrat.

https://www.instagram.com/p/B7OpHoElael/

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

TO so trendi v manikuri!