Sezona buč, kostanjev in ostalih jesenskih dobrot je tukaj in čas je, da nekoliko »pojesenite« tudi svoj balkon oz. teraso. Izberite dekoracijo, ki se bo lepo skladala s trenutno sezono, a pazite, da se na balkonu ne znajdejo samo buče.

Najprej se je potrebno vprašati, kaj sami najraje počnete jeseni na balkonu. Ali zjutraj na njem najraje spijete svojo prvo kavo, popoldan preberete kakšno knjigo ali se tam ob večerih še vedno družite s svojo družino in prijatelji? Če je vaš balkon manjši, potem je nujno, da ga prilagodite tako, da vam bo nudil največ udobja za aktivnost, ki se je največkrat poslužujete na balkonu.

NAJ SE ZASVETI

Jesen že nekoliko skopari z dnevno svetlobo, zato je pomembno, da si na balkonu omislite lanterne, sveče in majhne lučke, ki vam bodo nudile nevpadljivo svetlobo, ob kateri boste lahko uživali ob klepetu ali kozarcu vina.

UPORABITE JESENSKE TONE

Če so bile vaše blazine, prt ter ostali tekstil, poleti svetli, jih zamenjajte za bolj zemeljske tone. Rjava, oranžna, temno roza, temno rdeča, zelena, vse to so barve, ki kar kličejo jesen.

POSADITE JESENSKO RASTLINJE

Septembra se sadijo čebulnice, ki jih lahko mirno zasadite v lončke in jih postavite na balkon ter počakate do spomladi, ko vas bodo razveselile s cvetenjem. V prazne lončke pa zasadite jesensko vreso, ki jo je trenutno moč dobiti povsod. Krasna bela in vijolična barva bosta poskrbeli za barvitost vašega balkona ter vam dajali občutek, da kljub hladnejšim temperaturam nekaj še vedno raste. Prav tako lahko teraso okrasite z nezahtevnim netreskom, ki brez težav preživi hladno sezono.

JESENSKA DEKORACIJA

Poleg zemeljskih tonov, luči in jesenskega rastlinja, dodajte na balkon kakšno bučo, storž ali pobrskajte za kakšno zanimivo stensko dekoracijo (sedaj so ponovno zelo moderni makrameji). Prav tako poskrbite za odeje v jesenskih barvah ter pampaško travo, ki bo poskrbela za vau učinek na vašem balkonu.

Naj vaš balkon postane jesenska oaza, ki je ne boste želeli zapustiti!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

VIKEND IDEJE: Privoščite si aktivni vikend tudi jeseni