Le kdo si ne želi lepo oblikovane postave in čim manj maščobnih blazinic … Kljub temu da je znano, da prenajedanje redi, pa prav tako ni dobro, če se držite preveč stroge diete.

Zakaj?

V kolikor se držite nizkokalorične diete, bo nivo leptina v krvi upadel, kar bo povečalo vaš apetit in upočasnilo delovanje metabolizma (zaradi tega osebe, ki se poslužujejo radikalnih diet, hitro spet pridobijo izgubljene kilograme). Izguba telesne mase namreč res poveča učinkovitost metabolizma, organizem pa za normalno delovanje zato potrebuje manj kalorij. Stroge diete pa vplivajo tudi na možgane, in sicer postanejo njihovi centri, ki nam narekujejo, kaj ne smemo jesti, manj aktivni, zato več ne boste v stanju, da bi lahko nadzirali povečan apetit in boste posegali ravno po živilih, ki ste se jih prej izogibali.

Pozabite torej na nizkokalorične diete in redno polnite baterije!

Vaše slabe življenjske navade, med katere se denimo uvršča nezdrava hrana, izpostavljenost stresu, fizična neaktivnost, kajenje in prekomerno pitje alkohola, vplivajo na izločanje estrogena. Poleg rednih obrokov in zaželenega vnosa kalorij (prehrana naj bo raznovrstna in bogata), redne fizične aktivnosti, sproščanja z jogo in vajami dihanja – potrebujete tudi odmor. Dovolj spanja in počitek pomagata organizmu. Ne pozabite na druženje z družino in prijatelji, na koncerte, knjige, gledališke predstave in vse tisto, s čimer ‘napolnite baterije’ in vam pomaga, da se v svojem telesu počutite dobro, ne glede na to, kaj se sicer dogaja na vašem delovnem mestu.

Write A Comment