Družbena omrežja so v vročih poletnih dneh polna fotografij sladoleda, ki izstopa s pestro paleto barv in različnimi teksturami … Pobrskali smo za koristnimi nasveti, kako narediti takšno, ki bo zagotovo prinesla veliko všečkov!

Preberi do konca … išče se najbolj fotogeničen sladoled, avtorja fotografije pa čaka zares SUPER NAGRADA!

Barve in teksture

Pisani poletni okusi naj se odražajo tudi na vaših fotografijah, zato ne pozabite na različne kontraste. Vedno poskrbite, da bo barva ozadja vaše fotografije drugačnega odtenka, kot vaš sladoled. Vaniljev sladoled zato fotografirajte na temni podlagi medtem, ko pri čokoladnem okusu iščite svetle navdihe, kar bo poudarilo temno barvo. Pozornost namenite tudi teksturi, ki fotografiji dodaja globino. Videz gladkega sladoleda tako popestrite z grobo mletim lešnikovim posipom, za dodatek barve pa uporabite sadje ali sadne prelive.

https://www.instagram.com/p/BTfCT3ylE_5/?taken-by=vibe247_net

Serviranje

Ker na fotografiji ne zaznamo okusov, je potrebno veliko pozornosti nameniti predvsem sami postavitvi. Sladoled lahko servirate na mnogo načinov – v kornetu, posodici, kozarcu, na krožniku in še bi lahko naštevali. Pri tem se držite pravila, da so vsi dodatki, ki jih uporabljate, okusni in primerni za uživanje. Prav tako upoštevajte zgornje pravilo in se igrajte z barvami. Sočnost sadnega okusa poudarite z dodatkom sadja, ki ga lahko dodate sladoledu ali ga umestite v ozadje fotografije.

https://www.instagram.com/p/Bj-RDeulB-C/?tagged=icecream

Uporaba filtrov

Marsikdo se danes poslužuje uporabe filtrov, ki fotografijo v trenutku lahko spremenijo in jo, v večini primerov, naredijo privlačnejšo. Gre za lastno presojo, vseeno pa je marsikdaj najboljši učinek dosežen zgolj s poudarkom ali odvzemom svetlobe. Poskusite.

S fotografijo sladoleda do nagrade

Če ste ob branju zgornjih vrstic tudi sami začutili željo po sladoledu, vas vabimo, da sodelujete v nagradni igri, ki vas lahko z malo sreče popelje v Firence, vaš zamrzovalnik pa napolni z 10 kilogrami sladoleda. Izvirno fotografijo HOFERjevega sladoleda Grandessa objavite na svojem Instagramu in jo opremite s tagom @hoferslo in oznako #HoferjevSladoled. Nagradna igra poteka od 11. junija do 15. julija 2018, nagradili pa bodo tudi 300 drugih objavljenih fotografij. Za vse navdihe vas vabimo, da na Instagramu pobrskate pod oznako #HoferjevSladoled.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO JE 5 najbolj instagramabilnih kotičkov Slovenije.