Ob vseh obveznostih komaj zdržite na nogah do konca dneva, ali pa že ob sedmih zaspite pred televizorjem? Tokrat vam predstavljamo 5 naravnih in do telesa prijaznih načinov, kako lahko že zjutraj pridobite več energije, ki vas bo držala pokonci ves dan.

Raziskave kažejo, da se več kot polovica žensk zanaša na kofein, ko se je treba zjutraj zbuditi in se podati novemu delovnemu dnevu naproti. Vendar obstajajo tudi druge naravne poti, kako dvigniti raven energije za ves dan.

Dnevna svetloba

Človeško telo deluje tako, da se odziva na svetlobo, ko se je treba prebuditi. V tem obdobju se rado zgodi, da je zunaj še temno, ko vstanete, zato prižgite luči, da sporočite telesu, da se je začel nov dan.

Brez poležavanja

S tem ko v nedogled preklapljate dremež na budilki, si ne delate prav nobene usluge, saj boste zaradi tega dlje zaspani. Ko zazvoni, nemudoma vstanite.

Aktivirajte se

Tudi če naredite samo nekaj jogijskih ali pilates vaj, morda 10 počepov, 20 trebušnjakov in nekaj razteznih vaj, boste spodbudili krvni obtok in lažje zbudili telo.

Izpustite večerne prigrizke

Večerjo pojejte najpozneje do osme ure zvečer, izognite pa se poznejšim prigrizkom ob televiziji ali ropanju hladilnika tik pred spanjem. Prevelike in preveč kalorične porcije hrane pozno zvečer ali ponoči so krive za občutek utrujenosti zjutraj.

Spite kot kralj/ica

Potrudite se, da zagotovite telesu dovolj kakovostnega nočnega počitka, najbolje od 7 do 8 ur. Verjemite, zjutraj se boste zbudili še pred budilko in se počutili odlično skozi ves dan.

Morda vas bo zanimalo tudi …

V teh hladnejših dneh, ko smo bolj občutljivi in dovzetni za bolezni, lahko preizkusite tudi ImmunoGran za hiter dvig energije in krepitev imunskega sistema. Prašek za pripravo napitka vsebuje 7 aminokislin, vitamine in minerale. Ne vsebuje glutena in laktoze in je primeren tudi za vegane.

Vitamini A, B6 in B12 ter minerala cink in selen imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema, vitamini C, B6, B12 ter folat pa skupaj z magnezijem prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju. Vitamini C, B2, B6, B12, folna kislina in magnezij prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Izvedite več …

Write A Comment