Poljubi so zdravi! In to bolj, kot bi si morda mislili …

Prijatelje in znance poljubimo na lice in ta gesta se razlikuje od kulture do kulture. Le s partnerjem pa se poljubljamo strastno. Razkrivamo, zakaj ne smete opustiti te navade!

Poljubljanje krepi imunski sistem

Med poljubljanjem si s partnerjem izmenjate bakterije in naj se sliši še tako neprivlačno, se lahko tako zavarujete pred nekaterimi obolenji. Znanstvene študije so tudi pokazale, da se med poljubljanjem poveča raven imunoglobulina A, ki preprečuje vnetje sluznic in njihovo okvarjeno delovanje.

Povezanost s partnerjem

Poljubljanje povečuje strast in je odlična predigra za nepozabno erotično doživetje s partnerjem. Nekateri so prepričani, da je poljubljanje na ustnice celo bolj intimno početje kot sam seks.

Za nasmeh za obrazu

Poljubi vas naredijo srečnejše in prikličejo nasmeh na obraz. Poljubi krepijo naše čustveno zdravje in obrazne mišice, zmanjšujejo stres ter pomagajo pri izgubi kalorij.

Obudite strast v razmerju

Jasno je, da dolgoletni pari razvijejo neko rutino poljubljanja, denimo, ko se zjutraj poslovijo na vratih in se odpravijo v službo vsak v svojo smer. S tem ni nič narobe, vendar to rutino redno prekinjajte s strastnim poljubljanjem kot iz časov, ko ste bili sveže zaljubljeni. Zagotovo boste obudili strast v razmerju.

Vas zanima, kaj še lahko izboljša vaše spolno življenje? Preverite TUKAJ!