Veliko nas je mislilo, kako se bomo letos pa že trli na dobrih koncertih in predstavah. A temu še ni tako, in verjetno še nekaj časa ne bo. A to še ne pomeni, da v dobrih melodijah, eksperimentiranju, igri in ritmu, ne moremo uživati že zdaj, in to kar od doma, kot je že normalno v teh korona časih.

Zoran Predin

V soboto 13. marca nas bo s svojo glasbo in s spominom na Arsena Dediča, iz prazne Gallusove dvorane pozdravil eden in edini, Zoran Predin z Damirov Django Bandom.

»Arsen Dedić in Zoran Predin sta si bila tako blizu, da sta dolgoletno medsebojno prepoznavanje in njuna globoka povezanost na albumu Zoran poje Arsena ustvarila drugačno branje pristne domišljije in nadgradnje od velikih izvirnikov. Z igralskim gorivom Damirov Django Banda in sodelovanjem Matije Dedića je Zoran poje Arsena pomembno novo branje Arsenovih pesmi, s katerim bi se lahko spoprijel le nekdo, tako potopljen v lastno pisanje pesmi in Arsenovo slavno zgodovino, kot je Predin«. (Hrvoje Horvat)

Siddharta

20. marca, ob 21. uri bomo lahko uživali v glasbi ene najuspešnejših slovenskih skupin, Siddharte. Siddharta se po (pre)dolgem koncertnem omejevanju vrača z vso močjo. Pot jih vodi v Novi Svet, okolje, kjer bodo lahko odprli vse ventile in v živo spustiti vso pozitivno energijo nazaj med njihove poslušalce. Novi Svet, kjer boste pozabili na vse skrbi in se prepustili neuničljivi moči rokenrola, upanja in ljubezni. Pred nami je prvo poglavje: “Enakonočje”, ko se dan in noč najprej zazibata v ravnotežju, potem pa se tema začne umikati svetlobi in se prebudi narava.

Jamski človek kar pri vas doma!

Kaliber ostaja, format se prilagaja! Največkrat odigrana predstava za odrasle v Sloveniji, komedija o medosebnih odnosih, z več kot 750 izvedbami Uroša Fürsta, doživlja nov zagon v svežem formatu – aktualna, kot še nikoli! 21. marca ob 21. uri – SMEH ZAGOTOVLJEN!

Tudi Jamski človek se je digitaliziral ter osvojil zoom in izraze, kot je ‘live stream’, v obdobju, ko s svojimi najdražjimi preživljate ves prosti, službeni in kar je še vmesnih verzij časa, pa je Uroš Fürst spet zelo iskan tudi kot ljubezenski guru. Balzamičen nanos za vsak odnos – priklopita se, še preden se skregata!

Smo si sedaj vseeno lahko Preblizu?

Kako živeti sam s sabo in skupaj? Preblizu je gledališka predstava o milenijskem paru, ženski in moškem, ki se prebijata skozi pasti in užitke partnerske zveze. Oba odraščata in doživljata značilno eksistencialno krizo lastne in skupne identitete. Na tehtnico dajeta odnos, ki ni popoln, a je lep. Se bosta prebila skozi bojno polje zamer, bolečine, nadzorovanja in nasilja, da bi se naučila odprtosti, potrpežljivosti in razumevanja? Ona in on sta si – preblizu. Predstava z Domnom Valičem in Leo Mihevc, v živo iz Cankarjevega doma, 31. marca ob 20. uri!

Vse aktualne predstave in virtualne koncerte lahko najdete na www.mojekarte.si!