Dan žena je eden tistih dni, ko se spomnim na vse ženske v svojem življenju. Naj si bodo naše mame, babice, partnerke, sestre, vzgojiteljice, sodelavke,… In prav je, da jim na ta dan podarimo tudi kakšno malenkosti, največkrat so to rože.

In kakšno cvetje podariti ob dnevu žena, da povemo točno tisto, kar želimo?

Nagelj

Nagelj je cvet sprave, ki simbolizira najtesnejše prijateljstvo, spoštovanje in spoznanje globine čustev. Rdeč nagelj je cvet ljubezni.

Vrtnica

Vrtnica je simbol neomajne in večne ljubezni, ki vnaša v življenje mir, varnost in srečo. En sam rdeč cvet govori o strastnem odnosu in sporoča »ljubim te«, šopek pa izraža spoštovanje in željo po slogi. Temnejši odtenki imajo še globlji pomen, medtem ko rožnati simbolizirajo milino in nežnost. Bela vrtnica je simbol zaupanja, nedolžnosti, ponižnosti in čistosti, oranžna zaznamuje navdušenje in hrepenenje, rumena pa veselje in zadovoljstvo.

Ciklama

Ciklama »poravna vse račune« in zgladi nesporazume v medsebojnih odnosih. Stare vraže pravijo, da tam, kjer raste ciklama, zlo nima moči.

Marjetica

Marjetica simbolizira čistost, nedolžnost, zvestobo, lepoto, potrpežljivost in preprostost.

Lilija

Lilija je simbol neomadeževane lepote in čiste duhovne ljubezni.

Tulipan

Tulipan je simbol lepote, razkošnih in bogatih čustev. Romantiki so ga od nekdaj opevali kot znamenje ljubezenske vznesenosti in nepotešljivega hrepenenja.