Se tudi sami, ko pride do rojstnega dne vašega malčka, sprašujete kaj organizirati, katero temo izbrati ter kako se vsega skupaj sploh lotiti? Organizirajte neverjetno otroško rojstnodnevno zabavo kar na svojem dvorišču ali kje drugje, s super idejami, ki smo jih poiskali za vas.

Izkoristite vso zabavo in zmešnjavo rojstnodnevnih iger za otroke zunaj in dodajte nekaj poletja v praznovanje. Odločite se lahko med toliko temami praznovanja, naj bo to kampiranje, ob vročini se lahko otroci pozabavajo s škropilniki z vodo, organizirajte film na prostem ali pa le družabne igre na trati.

VODNI ŽIV-ŽAV

Nič ni tako poletno, ko so poletni škropilniki, vodne pištole in napihljive žoge. Vse kar potrebujete je nekaj vode, da otrokom pripravite prav poseben vodni živ-žav.

Dejavnosti: Postavite otroške bazene, vključite škropilnike, nabavite vodne brizgalke in vodne pištole in napolnite vodne balone. Mlajši otroci se bodo sigurno zabvali ob polnjenju in razlivanju posodic v bazenu, starejši pa se bodo vključili s škropilniki in brizgalkami. Izdelate lahko tudi papirnate ladjice, ki jih nato otroci spuščajo v bazenu.

Dekoracija: Bazen naj bo poln pisanih napihljivih žog, vedra polne vode, zastavice naj bodo barvne in hrana, ki jo ponujate naj bo poletna, a pri tem ne pozabite, da gre za otroke. Preiščite zanimive recepte, kot so sadna nabodala, žar, topli sendviči, vsekakor pa NE pozabite na obilico sladoleda!

ZUNANJA FILMSKA ZABAVA

Enostavna zabava za otroke vseh starosti, pa mogoče vseeno v poletnih mesecih primernejša za tiste starejše, ki še ne hodijo spati tako hitro. Goste prosite, če sami nimate dovolj stolov, da si vsaj starši prinesejo stole, za otroke pa poskrbite za odeje, vzglavnike, napihljive stolčke, prepričajte se le, da bo zares udobno.

Dejavnosti: film naj bo zvezda na tej otroški zabavi. Kupite zunanji zaslon ali naredite svojega s pomočjo belih rjuh. Prepričajte se o zmogljivosti svojega video projektorja ter odpravite morebitne tehnične težave. Izberite film, ki je morda nekoliko starejši ter obstaja možnost, da ga veliko otrok še ni gledalo ali pa takšnega zelo novega! Posvetujte se s svojim otrokom tudi kaj bi najraje gledal on.

Dekoracija: postavite utripajoče lučke in dekadentno okrepčevalnico z vsemi običajnimi filmskimi prigrizki, tako ne smejo manjkati kokice, odlične pijače, bonboni ter seveda prigrizki, ki jih lahko otroci primejo v eno roko.

PRINCESKINA ČAJANKA

Vsaka punčka čaka na trenutek, ko lahko obleče svoja vilinska krila, na svojo glavo posadi princeskino krono in se s prijateljicami dobi na čaju. Pravljična vrtna čajanka, ki jo poganja moč domišljije, je popoln razlog, da uporabite vse krone, krila, bleščice ter se izgubite v gozdu.

Dejavnosti: Uporabite pravo cvetje za izdelovanje cvetličnih kron, slikajte na kozarce ali lončke, pripravite likovno delavnico ter pripravite pravljično urico. Seveda pa ne sme manjkati postaja, kjer se izdelujejo princeskina žezla, tukaj le gre za kraljeve goste.

Dekoracija: Vse naj bo v barvah princesk, punčkasto in bogato. Odločite se za cofke in zastavice, krasno mizo s slaščicami ter pripravite nekaj oblačil za vse tiste, ki morda doma ne premorejo polne princeskine oprave. Zabavajte se ob poimenovanju hrane in preprost topli sendvič poimenujte v”sendvič dobre vile”, limonado ali sok pa v “jutranjo roso”.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Otroški lutkovni festival v Mariboru tudi letos!