Mariborčani, pozor! Ta vikend bo ob Dravi ponovno zaživela mestna plaža CityBeach Maribor, ki prinaša tridnevno druženje ob kulinariki, športu in glasbi.

Foto: CityBeach Maribor

Po lanskoletni uspešni izvedbi Mestne plaže CityBeach Maribor, v sodelovanju z avstrijsko plažo CityBeach Graz, bo letos tridnevno dogajanje na in ob terasi MARIBOXA vsebinsko še bolj raznoliko. Organizatorji od 8. do 10. junija 2018 napovedujejo več športnih aktivnosti na Dravi, ustvarjalne delavnice za otroke, zanimivo ‘street food’ kulinariko in ulične umetnike, ob večerih pa nastope znanih DJ-jev in ritme elektronske glasbe.

»Nabrežje Drave in teraso MARIBOXA bomo z ležalniki spremenili v pravo mestno plažo. Vzdušje plaže bo možno doživeti tudi s športnimi aktivnosti ob in na vodi, lahko se boste razvajali s ‘street food’ ponudbo hrane, v večernih urah pa zaplesali na ritme elektronske glasbe ob nastopih znanih imen, med njimi DJ Loudbeatz, Ian Sound in DJ Om. Obiskovalci se bodo lahko ohlajali z osvežilnimi koktejli na terasi MARIBOXA, pa tudi na čisto pravi plaži ob nabrežju reke Drave ali celo v bazenu,” razlaga Mitja Špes, organizator City Beach Maribor.

Foto: CityBeach Maribor

Na Dravi bodo obiskovalcem ponudili možnost SUP-anja, predstavitev Windsurfinga in KITE programa,  ekipa Wakeparka Dooplek pa bo poskrbela wake testne vožnje. Malce bolj umirjene bodo ‘body&mind’ vadbe pod okriljem BODIFIT ob dveh terminih v soboto.

»V okviru dogodka bo poskrbljeno tudi za vse tiste, ki vam je blizu aktivno preživljanje časa na plaži. Večina športnega dogajanja se bo odvila v soboto. Na voljo bo bazen, kjer bo Potapljaško društvo Nitro diving omogočilo potapljanje z jeklenko. Decathlon bo poskrbel za celoobrazne maske, ves vikend pa se boste lahko tudi kopali, zato ne pozabite na kopalke,« še dodaja Klemen Tasič (Zdrava Zabava), koordinator športnih aktivnosti.

Otvoritev CityBeach festivala bo v petek, 8. 6. 2018, ob 15.00, v soboto in nedeljo se bo dnevno dogajanje pričelo že ob 12.00, glasbeni nastopi pa se bodo zvrstili od 18.00 naprej.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO SO IDEJE za najbolj kul družinsko fotografijo.