Podjetje SPAR Slovenija je v sredo, 25. oktobra, po 5-mesečni prenovi odprl prenovljeno trgovino INTERSPAR v nakupovalnem središču Europark Maribor. Trgovina, ki je bila ves čas renoviranja odprta, se po novem ponaša z moderno podobo in sodobnim ambientom za nakupovalno izkušnjo po najnovejših smernicah. V sklopu prenove poslovalnice so v Sparu Slovenija Mariborčanom ponudili tudi storitve spletne trgovine SPAR Online.

Besedilo in fotografije: PR

Trgovina INTERSPAR je bila četrta trgovina velikega formata v Sloveniji, zgrajena leta 2000. Po 23 letih so se v podjetju Spar Slovenija odločili za njeno prenovo. Poslovalnica se razteza na 4.500 kvadratnih metrov prodajne površine, z novo postavitvijo ter sodobnimi oddelki pa ponuja še bolj atraktivno nakupovalno izkušnjo. Kupci lahko svoja vozila parkirajo v Europarkovi garaži, kjer je na voljo 2.600 brezplačnih parkirnih mest, za kakovostno ponudbo in prijeten nakup pa bo kot doslej skrbelo 122 sodelavcev, zaposlenih za poln delovni čas.

Notranjost trgovine INTERSPAR Europark Maribor sedaj združuje posodobljene in tematsko urejene oddelke z najrazličnejšimi izdelki.

Trajnostno ravnanje

V podjetju SPAR Slovenija dajejo velik pomen trajnostnemu ravnanju in energetski gradnji trgovin. Tako tudi prenovljena poslovalnica INTERSPAR, ki so jo obnovili v sodelovanju z gradbenim podjetjem MTE inženiring d. o. o., vključuje okolju prijazne izboljšave, kot je energetsko varčna LED-razsvetljava. Za peko svežih pekovskih izdelkov bodo v trgovini uporabljali sodobno peč na lesne pelete, ki so obnovljiv, energijsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. Z odpadno toploto, ki jo dobijo iz hladilne tehnike, segrevajo sanitarno vodo za lastno uporabo. Poleg tega je v spodnji etaži parkirne hiše urejen sistem zbiranja povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

Novost: SPAR Onlineza okolico Maribora in Ptuja ter Drive-In

V sklopu prenove poslovalnice je Spar Slovenija kupcem na območju Maribora in okolice ter Ptuja in okolice omogočil nakup v spletni trgovini SPAR Online, ki jim ga v Sparu dostavijo do domačih vrat. Novost je tudi možnost osebnega prevzema na točki Drive-In, ki se nahaja v drugem nadstropju parkirne hiše Europark. Postopek nakupa je preprost – na spletni strani www.spar/online kupci vpišejo svoj naslov in preverijo možnost dostave na dom. Izdelki so dostavljeni v časovnem oknu, ki ga kupec izbere.