Čas, ki ga preživite telesno aktivni, ima pozitivne posledice na vaše spolno življenje. Strokovnjaki odkrivajo tudi povezavo med dobro telesno kondicijo in večjim libidom.

Večja sproščenost

Se vam je že zgodilo, da ko vas je partner začel poljubljati po vratu, je vam šlo po glavi le to, kaj morate nujno storiti jutri v službi? Če ste redno fizično aktivni, se lažje skoncentrirate na trenutne aktivnosti in sprostite. In to velja tudi v spalnici.

Večja vzburjenost

Študije so pokazale, da se ženske, ki so redno telesno aktivne, hitreje spolno vzburijo in lažje doživijo orgazem, ti pa so tudi intenzivnejši. Za kaj pravzaprav gre? Če redno telovadite, je vaš krvni pretok boljši in hitrejši, kar pri spolnem odnosu pomeni, da kri hitreje pride do klitorisa in vaginalnih mišic.

Večji libido

Ko delate vaje za moč, ne krepite samo mišic, ampak se v telesu sprošča več testosterona, hormona, ki igra ključno vlogo pri gradnji mišic pa tudi spodbujanju libida.

Večja vzdržljivost

Redna telesna dejavnost izboljša vzdržljivost, zato imate tudi vi več energije in lahko zdržite dlje med spolnim odnosom. Tako vam ni treba predčasno prekiniti posteljnih užitkov samo zato, ker vas bolijo roke ali noge.

Večja samozavest

Če redno telovadite, s tem preoblikujete postavo in to pozitivno vpliva na našo samozavest, kako dojemate lastno telo, s tem pa lahko tudi bolj uživate v seksu. Vitkost sicer ni nujno povezana z boljšim spolnim življenjem – trik je ravno v občutku samozavesti. Ženske, ki sprejemajo svoje telo, se lažje vzburijo in bolj uživajo v spolnosti.

Boljše razpoloženje

Kolikokrat ste preutrujeni za seks, vas boli glava ali preprosto niste razpoloženi? Če ste telesno aktivni, se sprošča hormon sreče, kar v trenutku izboljša razpoloženje, s tem pa tudi vašo željo po seksu.

TUKAJ boste izvedeli, katere vaje niso primerne za vaš tip postave!