Za vas smo pripravili veliki, letni horoskop za leto 2021! Preberite, kaj vse vas čaka v življenju, ljubezni in karieri.

Za lažje razumevanje:
*Severno vozlišče: znak in hiša Severnega vozlišča predstavljajo okoliščine in aktivnosti, ki se ponavadi občutijo nepoznane.
*Južno vozlišče: nakazuje področje hrepenenja, toda tudi mnogih talentov in darov. Trik je uravnati te darove pravilno.  

OVEN

 “Vse je v vaši miselnosti!”

S severnim vozliščem v Dvojčku vse leto, boste ostali pozorni, radovedni in uspešni v svoji komunikaciji (kar vključuje tudi poslušanje drugih). Jupiter se spomladi in poleti premika skozi vaša območja za zdravje, dokončanje in duhovnost, kar vam lahko pomaga, da boste prišli do zaključkov, ki jih tako nujno  potrebujete. Južno vozlišče v Strelcu vam bo pomagalo, da naučeno v 2020, aplicirate v letu 2021. 

Prijateljstvo se lahko v letu 2021 razvije v nekaj več, seveda, če boste to seveda želeli. Če vam je všeč določen prijatelj, naredite svojo prvo potezo 17. januarja, ko se Jupiter in Uran premakneta. Na to, da prijateljstvo postane ljubezen, boste najbolje pripravljeni 26. marca, ko se Venerina zvezdna točka poravna z vašim Soncem.  

Vaš denar in finančna vrednost se bosta radikalno spreminjala, a v dobrem smislu. Vesolje vam daje priložnost, da zrastete v novo smer, ko gre za zaslužek in denar. S praktičnim delom lahko uresničite svoje finančne sanje. Ker je srečni planet Jupiter letos vplival na vaša družbena omrežja, je čas, da se ponovno povežete z znanci ali vzpostavite nove povezave. Nikoli ne veste, kje vas čaka nova priložnost za kariero. 

 BIK

“Če želite izpolniti svoje vrednote, jih morate najprej poznati.”

Severno vozlišče bo vse leto v Dvojčku in dobro bi bilo, če bi sami s sabo razčistili glede svojih prepričanj, da boste lahko našli osebno in finančno varnost! Od Jupitra in Saturna boste dobili pomoč, ki bo osvetlila vašo kariero. Skupaj vam bosta pošiljala razburljive, nepričakovane priložnosti. Bodite pripravljeni na vodstvene vloge in/ali ustanovitev lastnega podjetja. Vaš dopust letos prihaja hitro, od 13. maja do 28. julija vam Jupiter v Ribi pomaga manj delati in bolje živeti. Poskrbite, da boste veliko časa preživeli z najboljšimi prijatelji. Vse leto vam južno vozlišče v Strelcu pomaga v boju proti perfekcionizmu, zavlačevanju, primerjanju in pomanjkanju. Zaupajte si in vesolje bo poskrbelo za vas!  

Preteklost pustite v preteklosti in se odprite novim in vznemirljivim romantičnim možnostim (zlasti 17. januarja, 17. februarja, 15. junija ter 24. decembra). Pripravite se na romantično jesen. Lunin mrk, 19. novembra, prinaša veliko zavezo med vami in vašim partnerjem – pripravite se na veliko potrditev ljubezni, zaroko ali kakšen drug način, ko boste zvezo samo poglobili. 

Pripravite se na večje premike v strukturi svojega poklicnega življenja! Dramatično se boste spremenili, saj  bo Uran vse leto pretresal vašo identiteto. Močan mrk v vašem znamenju bo novembra te spremembe še pospešil. Ko se razvijate, se spreminja tudi vaša življenjska pot. Vse leto vas bo Saturn v Vodnarju spodbujal, da zgradite novo, stabilno podlago, ki bo delovala za novega človeka – vas.  

DVOJČKA 

“Brez pritiskov, pa vseeno.”

Dvojčki, severno vozlišče je v vašem znamenju in kaže pot, da postanete najboljša različica samih sebe. Sprejmite svojo radovednost, inteligenco, prilagodljivost in socialne veščine. Jupiter in Saturn skozi vse leto prehajata skozi zračni znak Vodnarja in vas kličeta k višji izobrazbi, ne glede na to, ali to pomeni pridobitev diplome, učenje novih veščin, potovanje ali dokončanje napol prebranih knjig. Jupiter bo spomladi/poleti prinesel izjemne priložnost za vaše sanje. Južno vozlišče bo vse leto osvetljevalo vašo partnersko območje pod Strelcem in vam pomagalo pametneje izbirati način, kako se povezati z drugimi in se ne vračati k bivšim ljubimcem / partnerjem / prijateljem / sovražnikom.  

Držite se zveze, četudi je blizu roka uporabe. Namesto, da boste v zvezi nadaljevali z enako dinamiko, pa med mrki 26. maja, 10. junija in 4. decembra, opustite razmišljanje o tem, kako bi naj popolna zveza izgledala ter razmislite kaj želite. To nujno povejte tudi na glas. Bodite pozorni na svoje potrebe, ko pride do razmerij.  

Večino leta se bo Neptun neposredno premikal skozi vašo karierno območje in vas gnal k iskanju globljega pomena tega, kar s svojim delom prinašate svetu. S sončnim mrkom v vašem znamenju junija, boste pripravljeni poiskati tisto, kar vas resnično izpopolnjuje, namesto tistega, s čimer zgolj služite mesečno plačo. 

RAK 

“Potrebujete zaključek?” 

S Severnim vozliščem v Dvojčku vse leto, je čas, da se osvobodite odnosov, vlog in prepričanj, ki vam ne ustrezajo več. Jupiter in Saturn v vaši intimnosti, spolnosti in območju resnice, ki jim vlada Vodnar, vam lahko pomagata, da se opogumite, se začnete odpirati in prisluhnete svojim  strahovom, željam in težnjam. Naučili se boste, kako biti ranljivi in varni v svojih odnosih. Jupiter vam bo to pomlad/poletje pomagal, da se boste izognili svojemu stereotipu ‘ostajanja doma’ in razširili svoja geografska in akademska obzorja. Južno vozlišče bo v tranzitu, medtem ko vam Strelec omogoča, da končno daste prednost svojemu čustvenemu, fizičnemu, duševnemu in duhovnemu zdravju. 

V odnosih ste nagnjeni k temu, da se v partnerju popolnoma izgubite. In po vsej drami preteklega leta, se naučite, da morate določiti svoje meje. Prvi retrogradni Merkur leta 2021, bo trajal od 30. januarja do 21. februarja. Preizkušal bo vašo sposobnost določanja meja, a odločno boste ostali na tleh vse leto (zlasti med novo luno, 10. julija). 

Pomembne pogodbe in pogajanja bodo v središču pozornosti. Vzemite si čas in preberite drobni tisk. Prav tako imate svoj glas, delite svojo resnico in sprostite dvom o sebi na delovnem mestu. Pričakujte rast javnega nastopanja, mikrofon je sedaj v vaših rokah!  

LEV 

“Če sodelujete z drugimi, lahko dosežete največ.” 

Severno vozlišče je vse leto v dvojčku in poudarja vaše sodelovanje, prijateljstva in socialne povezave. Je tudi vaše leto za romantiko! Jupiter in Saturn bosta skozi vse leto prehajala v vaše partnersko območje in vas navdihovala, da prijateljstvo postane temelj romantične ljubezni. Jupiter se bo spomladi/poleti premaknil skozi vaše intimno območje in vam pomagal, da svoje odnose še bolj poglobite. Južno vozlišče v Strelcu vas bo vse leto navdihovalo, da ste še bolj pogumni, kot ste običajno ter da živite z odprtim srcem. 

Razmišljate, da bi naredili kak velik korak? Se na primer preselili k svojemu partnerju ali da nekomu končno poveste, kaj čutite? Letos boste svoji ljubezni dali celotnega sebe, kar niti malo ni slabo. Prisluhnite svojemu srcu in svoji intuiciji – če se vam zdi prav, nadaljujte in postavite sebe na prvo mesto. Nič ne more priti med vas in vašega partnerja.  

Zaradi uporniškega Urana v Biku in Saturna v Vodnarju, ki bosta celo leto pretresala območje vaše kariere, lahko pride do nenadnih sprememb ali premikov v pomembnih delovnih odnosih. Ko se bo Jupiter sredi leta prestavil v svoj najboljši položaj, verjemite, da vas te spremembe pripravljajo na nekaj boljšega, zlasti za vašo denarnico.  

DEVICA 

“Vstanite in zasijte!” 

Severno vozlišče v dvojčku celo leto osvetljuje vaše karierno območje in motivira, da svoje poklicne sanje delite s tistimi, ki jih lahko pomagajo uresničiti. Ta tranzit vas spodbuja, da ste natančni in neustrašni glede svojih ciljev. Jupiter in Saturn v Vodnarju vas pooblaščata, da zahtevate svojo moč, ko razvijate bolj zdrave strategije za svoje fizično, čustveno, duhovno in duševno počutje. Pozno spomladi/zgodaj poleti se Jupiter premika na vaše romantično območje, kjer boste privabili potencialne partnerje, ki so daleč od vašega običajnega romantičnega tipa. Bodite pripravljeni zavestno izbirati ljudi, ki ne povzročajo drame preteklosti. Južno vozlišče v Strecu vam bo skozi vse leto pomagalo pri zdravljenju slabih izkušenj iz otroštva, tako da boste svojo družino in dom videli v drugačni luči. Vse temelji namreč na tem, kakor ste nekaj odločeni videti.  

Ste ljubosumni? Morda zavidate svojemu partnerju, simpatiji, oni pa so do vas zamerljivi? Ta občutja bodo lahko prišla na površje, ko Jupiter poživi vaša partnerstka razmerja, 13. maja in 28. decembra. Toda brez skrbi, stvari lahko uredite med 28. julijem in 28. decembrom. Uporabite ta čas za zdravljenje! 

Pričakujte nepričakovano, ko gre za vašo vsakodnevno delovno rutino – vedite namreč, da se dosledna rutina preprosto ne obnese vedno! Sprememba je dobra in letos vas lahko pripelje do pravega poklica. Bodite pozorni junija, ko se vaša karierna pot lahko spremeni v drugo smer, med preobrazbo Sončevega mrka v Dvojčku. 

TEHTNICA 

“Prijetno potovanje!” 

Res, severno vozlišče v Dvojčku skozi vse leto odpira meje, četudi ‘le’ psihične ali fizične. Naslednjih 12 mesecev porabite za raziskovanje, odkrivanje, učenje in izmenjavo svoje modrosti. Jupiter in Saturn v območju zaupanja vam bosta pomagala najti večjo samozavest. Karkoli se zgodi, vredni ste vse ljubezni, veselja in uspeha! Pripravljeni bodite na to, da boste spomladi/poleti z Jupitrom, zmagovali v osebnem razvoju, kajti zelo boste motivirani za delo na sebi. Južno vozlišče se bo skozi vse leto premikalo skozi vaše kognitivno in komunikacijsko območje. Govorili boste resnico, prijazno in spoštljivo. 

Leto 2020 je bilo, za vaše ljubezensko življenje, precej zapleteno. Toda leto 2021 je videti veliko svetlejše. Venerina točka zvezd v Ovnu 26. marca, bo začela povsem nov cikel v vašem ljubezenskem življenju. Strasti se bodo razvnele, ko se boste podali na romantično pustolovščino. Ljubezen bo vseobsegajoča.

Kozmos vam letos podarja odmerek genija! Z Jupitrom, ki bo vse leto vplival na vašo ustvarjalnost in delo, boste napolnjeni s fantastičnimi idejami. Saturn v Vodnarju vam bo dal osredotočenost, ki jo potrebujete, da sprejmete misli in jih dejansko uresničite. Prav z lahkoto lahko druge naučite svojega strokovnega znanja. 

 ŠKORPIJON 

“Uporabite svoje besede!” 

Severno vozlišče v klepetavem dvojčku vse leto, bo v vašem obdobju intimnosti, spolnosti in resnice. Varovani boste, toda ta tranzit želi, da svoje potrebe po zasebnosti, uravnotežite s pogumnim samorazkrivanjem. Ko spregovorite, vam Jupiter in Saturn v družinskem in domačem okolju, pomagata najti ljudi, kraje in občutke, ki varujejo vaše nežno srce. Če ste razmišljali o selitvi in/ali izboljšanju družinske dinamike, to storite sedaj. Spomladi in poleti se bo Jupiter premikal skozi vaše območje zaupanja in vam pomagal stopiti ven in se pokazati. Pripravljeni boste na velika tveganja, ter si hkrati prizadevati za iskreno, pristno življenje. Južno vozlišče se skozi vse leto premika po vašem območju dohodkov, v katerem vladajo Strelci, in vas motivira, da najdete bolj optimističen odnos s financami.  

Pripravite se na vožnjo z vlakom ljubezni! Jupiter in Saturn bosta 17. februarja, 15. junija in 24. decembra, ustvarjala napetosti v vašem romantičnem življenju. Hrepeneli boste po osvoboditvi od obveznosti. Če želite ostati v svojem trenutnem razmerju/situaciji, si boste morali izmisliti pravila, ki bodo ustrezala obema.  

Vaša lastna vrednost je tesno povezana z denarjem in letos vas vesolje potiska k čarovniji, ki jo prinašate na delovno mesto. Leto 2021 spreminja način vašega zaslužka. In zahvaljujoč Uranu, ki izziva norme, s kom želite delati vse leto, nove možnost sodelovanja lahko popolnoma spremenijo vaš način poslovanja.  

STRELEC 

“Potrebna sta dva, ali več!” 

Severno vozlišče v vašem romantičnem, partnerskem območju, vam bo vse leto pomagalo najti izkušnje, kjer lahko svojo ljubezen do svobode, uravnotežite z željo po povezovanju z drugimi. Navsezadnje, najboljša razmerja imajo oboje. Jupiter in Saturn vas bosta skozi vse leto spominjala na tisto, kar že poznate – vaše govorne in poslušalne sposobnosti, ki imajo v vašem življenju veliko vlogo. Odpravite napake pri napačni komunikaciji in natančno izbirajte besede! Jupiter v družinskem in domačem območju to pomlad/poletje navdihuje preobrazbo, koga vidite kot družino in kako definirate dom. To vam bo pomagalo, da ozdravite. Južnost vozlišče vam bo vse leto pomagalo pri težkih, a smiselnih spoznanjih o delih sebe, ki bi jih radi spremenili. Dajte si čas za notranjo preobrazbo, za večjo integriteto in uspeh!  

Težko je reci adijo preteklosti in pretekli ljubezni, vedar imate priložnost, da se povežete z nekom posebnim, če sprostite strah, ki ga imate v sebi. Mrki 26. maja, 10. junija in 4. decembra vam dajejo kar tri možnosti za skok v novo zvezo – ali novo fazo v zvezi, če ste že v njej – vendar le, če ste resnično pripravljeni. 

Prihaja leto samoevolucije, kjer Vesolje potrjuje, da se vaši delovni odnosi skladajo s tistimi, kamor ste namenjeni. Ne samo to, vaša vsakodnevna delovna rutina se bo popolnoma razvila. Med temi spremembami lahko pričakujete naključne dogodke, ki vas bodo spodbudili k boljšemu ravnovesju med delom in življenjem. 

KOZOROG  

“Vse je v podrobnostih!” 

Severno vozlišče bo v območju wellnessa, ki mu vlada Dvojček. Vse leto vam bo pomagalo razmišljati, kako majhna izbira vodi do velikih rezultatov. Naredite majhne korake k uresničitvi svojih velikih sanj. Jupiter in Saturn bosta potovala po območju dohodkov in samozaščite ter vas navdihnila, da aktivno razjasnite svoje vrednote, preoblikujete svoje misli o financah in sami določite svojo ‘varnost’. Zares ni nič takega, kot živeti po svojih prepričanjih in se obkrožati z ljudmi, kraji in delom, kjer podpirajo vaše vrednote. Jupiter se bo to pomlad/poletje premikal skozi vaše komunikacijsko območje in povečal vaše tekoče govorjenje v neverbalnem jeziku, govorici telesa, tonu glasu, branju med vrsticami. Južno vozlišče v Strelcu vam bo skozi vse leto pomagalo pri iskanju zaključka, s pomočjo duhovne prakse ali strategije odpuščanja.  

Leto 2020 je sprožilo veliko bojev za moč z vašim partnerjem ali pri zmenkih. 2021 bo nekoliko boljše, ni pa nujno, da tudi lažje. Zelo pritiskate nase, da bi imeli ‘popoln’ odnos. Poskusite se prepustiti partnerju oz. sebi, ter zaupajte. To bo omogočilo, da se vaša zveza razvije vse do mrka, 19. novembra. 

Finančna preobrazba je tema vašega leta. Začutili boste potrebo po prehodu od zaposlenega do podjetnika in počeli stvari po svoje. Jupiter in Saturn v Vodnarju vplivata na vaš dohodek in napolnjujeta vašo ustvarjalnost. Inovativna priložnost vam lahko spremeni igro.  

VODNAR 

“To je leto usode!” 

Severno vozlišče bo vse leto v Dvojčku in vam pomaga, da se boste počutili ‘vidne’, da prevzamete vodstvo in spregovorite o tem, kar želite. Jupiter in Saturn bosta nato vstopila v vaše znamenje in vam povrnila vero, upanje in optimizem, da ostanete zvesti sami sebi. Vesolje pa bo nato uresničilo vaše sanje. Delajte na lastnostih, ki jih potrebujete za uspeh, kot so odprtost, prilagodljivost in ranljivost. Jupiter se bo spomladi/poleti premikal po vašem finančnem območju in vam pomagal razjasniti vaše duhovne vrednote. Pomislite na besede, kot so mir, odpuščanje, ljubezen, pravičnost in usmiljenje. Južno vozlišče v Strelcu vam bo vse leto pomagalo najti novo perspektivo okoli najbližjih. 

2021 prinaša velike spremembe v tem, kar želite v svojih odnosih. Ko se Saturn in Uran izravnata skozi vse leto (17. februarja, 15. junija in 24. decembra), preoblikujte svoja prepričanja z zavezanostjo. Lahko se odločite, da se odprete obstoječi situaciji, ohladite zvezo ali pobegnete z novim partnerjem. Edino gotovo je to, da boste v ljubezni sprejemali svoje bolj divje občutke.  

Spremembe iz vašega zasebnega življenja lahko vplivajo na vašo karierno pot. Morda začnete z dodatnim poslom, ki vam bo nosil denar, ali pa se zaposlite tako, da ste lahko kreativno prilagodljivi. Zlasti med Sončevim mrkom v Dvojčku, ki prihaja junija. Prepustite se spremembam. Prepričajte se, da je delo, ki ga opravljate res tisto, ki si ga želite. Če ni, storite nekaj glede tega. 

RIBI 

“Je dom lahko občutek?” 

Severno vozlišče bo v vašem domu/družinskem območju. Vse leto vam bo pomagalo najti način, kako si predstavljati ljudi in kraje, ki pomenijo dom, tako da lahko ta občutek nosite s seboj. Jupiter in Saturn se bosta premikala skozi vaše območje dokončanja in vam pomagala, da se osvobodite situacij, ljudi in krajev, ki vas zadržujejo. Naredite velike poteze pozno spomladi in zgodaj poleti, ko boste dobili malo pomoči od Jupitra. Tvegajte, spreglejte svoje želje in jim tecite nasproti! Južno vozišče bo v območju kariere, ki vam bo pomagalo razbiti slabe navade, ki vam preprečujejo poklicni uspeh, kot so zavlačevanje, perfekcionizem in primerjava. 

Najti osebo, ki vas dopolnjuje, vam leta 2021 ne bo nič težko! Zdelo se vam bo, da je čas, da se postavite v prvo vrsto. Spletni zmenki bodo želi uspeh 13. maja in 28. decembra. Vendar pazite, iščete popolno osebo, ki morda ne obstaja. Dajte videti tudi tiste, ki so drugačni od vas. Eden se bo izkazal za vašega idealnega partnerja. 

Večino vašega leta se boste mirno pripravljali na večje spremembe, morda celo na spremembo kariere oz. panoge. V Strelcu boste doživeli en Lunin in en Sončev mrk, ki bosta pretresla vaše poklicno življenje. Letos spomladi boste na kratko lahko videli v svojo karierno prihodnost, ko bo Jupiter za dva meseca vstopil v vaše znamenje in vam poslal nekaj sreče!