Meghan Markle, nova zaročenka princa Harryja, je v hipu očarala britansko javnost. Morda tudi zato, ker se 33-letnemu princu zares vidi, da je zaljubljen do ušes, čeprav za svojo bodočo soprogo ni izbral pripadnico anglikanske cerkve. Harryja tudi ni zmotilo, da je bila Meghan že poročena, in sicer je leta 2011 na Jamajki postala žena filmskega producenta Trevorja Engelsona, s katerim sta se tudi uradno razšla dve leti kasneje.

Foto: @meghanmarkle, instagram

Meghan, katere polno in pravo ime je Rachel Meghan Markle, se je v Los Angelesu 4. avgusta 1981 rodila Dorii, inštuktorici joge in klinični terapevtki ter Thomasu, režiserju fotografije. Meghan ima še starejšega brata Thomasa in polsestro Samantho.

Lani na počitnicah v Italiji (foto: @meghanmarkle, instagram).

Od nekdaj filantropistka
36-letna igralka in model je leta 2003 diplomirala iz komunikologije na Univerzi Northwestern, prav tako pa se je nekaj časa profesonalno ukvarjala s kaligrafijo. “Kot kaligrafinja sem delala na porokah in raznih dogodkih. To je bila moja dodatna služba, medtem ko sem hodila na avdicije,” je povedala v enem izmed nedavnih intervjujev. Že od nekdaj se je zavezamala za pravice žensk in ko ji je bilo komaj 11 let, je pisala takratni prvi dami Hillary Clinton. Meghan se je pritožila nad reklamo o milu, ki je sugestirala, da ženska sodi izključno v kuhinjo in reklamo so zaradi nje kasneje tudi spremenili. Kot je povedala bodoča članica kraljeve družine, ji je mama z raznimi potovanji v odmaknjene konce sveta že v zelo mladih letih odprla oči glede svetovne revščine. Videni prizori po svetu so se je zelo dotaknili in vedno je vedela, da želi pomagati drugim, zadnja leta pa je še posebej aktivna kot humanitarna delavka.

Meghan Markle že od nekdaj pomaga pomoči potrebnim in se bori za pravice žensk (foto: @meghanmarkle, instagram).

Dosedanja kariera
Njena igralska kariera se je začela z žajfnico General Hospital, v kateri ni imela vidnejše vloge, manjše vloge pa je odigrala še v Century City (2004), The War at Home (2006) in v CSI:NY (2006). Po razglasitvi zaroke s princem je po spletu zaokrožil tudi posnetek z oddaje Deal or No Deal iz leta 2006, pri kateri je Meghan sodelovala kot odpiralka škatel.

 

Pojavila se je tudi v Foxovi seriji Fringe, na karierni poti pa je sicer naletela na kar nekaj ovir. Leta 2015 je zapisala: “Nisem bila dovolj temna za vloge temnopolnith ali dovolj bela za vloge belcev, kar me je vedno pustilo nekje na sredini. Počutila sem se kot etnični kameleon, ki ne more dobiti službe.” Kljub vsem preprekam pa je leta 2011 dobila vlogo Rachel Zane v seriji Suits, v kateri je igrala vse do letos, pojavila pa se je tudi v treh filmih, in sicer v Get Him to the Greek (2010), Remember me (2010) in v Horrible Bosses (2011).

Lani je za blagovno znamko Reitmans oblikovala tudi kolekcijo poslovnih oblačil (foto: @meghanmarkle, instagram).

Med BBC-jevim intervjujem je Meghan, ki je od leta 2014 do letos vodila tudi lifestyle spletno stran The Tig, javno dejala, da ne bo več del serije Suits in da po poroki s Harryjem ne bo več delala kot igralka, predvidevamo pa, da tudi kot model ne.

Tako kot Harry je tudi Meghan ljubiteljica živali. To sta njena psa Bogart & Guy, ki sta oba posvojena in ne kupljena. Bogarta pa je posvojila zaradi Ellen DeGeneres, s katero sta se srečali v pasjem zavetišču (foto: @meghanmarkle, instagram).

Harry in Meghan se bosta poročila prihodnjo pomlad in prepričani smo, da bo to največja poroka leta 2018. Komaj čakamo! 😛