Z novo modno sezono se bomo poslovili od poznanega. Zaupali bomo svojim občutkom in bili pozorni na detajle. Parfois nas vabi, da se v letošnjem poletju vrnemo k naravnim materialom, naredimo prostor za tisto, kar je resnično pomembno. Pozornost posvetimo podrobnostim in tistemu, kar ima smisel za nas.

Parfois nas spomni, kako zelo pomembni so dotik, vonj, zvok – samo z izostrenimi čutili lahko poudarimo svojo individualnost. Z osredotočenjem na tisto, kar je zares pomembno, se je Parfois znebil umetnega in ustvaril možnost, da poudarimo bistveno.

Nova kolekcija PARFOIS pomlad-poletje 2020

Izhodišče kampanje za kolekcijo pomlad-poletje 2020 je otok Gozo pri Malti; kraj, kjer se zdi, da se je čas ustavil. Nosilni obraz je švedski model angelskega obraza Agnes Åkerlund. V objektiv jo je ujel japonski fotograf Piczo in prikazal, kako bi bila videti potovanje in zaznavanje okolja s pomočjo čutil. Prihajajoča sezona je v znamenju kolekcij, ki prinašajo sporočila: Stvari, ki imajo pomen, so tiste, ki štejejo.

 

Potovanje za ponovno odkrivanje pomena čutov in spominov na poletje

Toni, materiali, oblike in teksture, ki sledijo glavnim zapovedim Parfoisa, izražajo našo kolektivno željo po ponovnem premisleku o (znanih) navadah in iskanju časa, da upočasnimo ritem, se povežemo in vrnemo k svojemu izvoru. Narava, prežeta s funkcionalnostjo in slogom, je tema sezone.

Najnovejši izdelki vzbujajo občutek pripadnosti naravi. Tkanine iz naravnih materialov, kot sta bambus in les, prikličejo v spomin poletje v školjki. V tej sezoni bo poudarek na odtenkih smetane in modre.

Ramenske torbe je prevzela barva gline, prekrite pa so z nežnim vezenjem – mešanica navdiha tradicije z aktualnimi smernicami in različnimi teksturami, vključno z bombažem, semišem in umetnim usnjem. Večje torbe so optimalne, a vseeno prilagodljive. Imajo barvite odtise ali mrežico za nošenje v dlani. Ogrlice so bistvene v tej sezoni in jih je Parfois preoblikoval v verige z barvnimi kombinacijami, ki spominjajo na globine oceana. Posebna pozornost je namenjena obutvi, ki združuje udobje in slog. Tudi tokrat so klobuki eden izmed zvezdnih kosov kolekcije.
Novo kolekcijo najdete v trgovinah Parfois v Cityparku in Supernovi Rudnik v Ljubljani, Europarku v Mariboru ali Citycentru v Celju ter poslovalnicah Sportine po Sloveniji.
                         

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Je vaše lase doletel HIDROSTRES?