Danes v Sloveniji praznujemo materinski dan, neformalen praznik, posvečen materam.

Le-ta je k nam prišel iz ZDA, od koder tudi izvira in ga praznujejo že od leta 1910. V Evropi se je praznovanje materinskega dne pričelo šele po prvi svetovni vojni. Danes gre tudi na domačih tleh za zelo priljubljen praznik, ko se proda na tisoče cvetlic, in ki so ga na družbenih omrežjih obeležile tudi nekatere znane Slovenke. Preverite, kaj so na instagramu danes objavile ponosne mamice Sanja Grohar, Tjaša Kokalj Jerala, Lili Žagar in Teja Perjet.

Sanja Grohar

Nekdanja manekenka in pevka ter trenutno ena najuspešnejših slovenskih blogerk, ki že dalj časa živi v Londonu, se je lets razveselila prvega sina, ki sta ga s soprogom poimenovala Nicolai. Danes je torej Sanjin prvi materinski dan in zato še toliko bolj poseben.

Tjaša Kokalj Jerala

Tjaša Kokalj je ponosna mamica dvojčic, ki pa ju načeloma ne objavlja na družbenih omrežjih. No, danes je vseeno delila fotografijo, na kateri je skupaj s hčerama in zraven zapisala: “Drage mame, z mojo na čelu, hvala, da v resnici kdaj ne poveste, da je težko, da ste me pustile v fantaziranju nekaterih podob materinstva, jaz pa včasih vseeno rada povem kakšno misel na glas, predvsem zaradi sebe, ker je čisto okej, da rečem, da sem utrujena, da česa ne vem, ali ne znam, ali pa da prosim za pomoč, ker sama včasih ne zmorem. Na današnji materinski dan tako ne bom slavila samo mam, ampak tudi moža, babice, dedke in prijateljice, ki mi tako ali drugače pomagajo, da sem boljša mama.”

Lili Žagar

Voditeljica Lili Žagar, ki je prav tako ponosna mamica dveh otrok, pa je objavila simpatično družinsko fotografijo in pod njo nekoliko šaljivo zapisala: “Trije se smejimo, ena kuha mulo😂 Čari starševstva❤️ Na ta materinski dan bi se rada nič skromno zahvalila @markopotrc in sebi, da še vedno odlično (oz. vsaj po svojih najboljših močeh) hendlava vso family&kids sceno. Tudi takrat, ko najmlajša zakomplicira, da ne bo obula nobenih od 10-ih čevljev, ki jih ima v omari, ker jo pri vsakem nekaj moti, nam pa se noro mudi😫 In ko te najstarejši milijonšestotisočkrat vpraša, zakaj ne sme zdaj igrat igric 💆🏻‍♀️ Respect, res!💪🏻👨‍👩‍👧‍👦👍❤️ Danes zato nazdravljam na vse starše!🥂 (Itak pa imamo te svoje smrkce najrajši na svetu in jih ne zamenjamo za nič na svetu❤️❤️❤️).”

https://www.instagram.com/p/BvbiipNh9V9/

Teja Perjet

Tudi najbolj ‘kul’ mama Teja Perjet je objavila simpatično fotografijo s hčerko Sio in v angleščini zapisala, da ob tem, ko je postala mama, ni izgubila sebe, temveč našla. Dodala pa je še: “Mamice sej veste, da ste zakon a ne. Tok širine, tok enih čustev, ki jih prej nisem poznala, ta brezpogojna ljubezen, ki jo kot mami čutiš. Vsem vam želim prav to …”

TUKAJ preveri še, kaj so na instagramu maja, ko materinski dan praznujejo v ZDA, objavili svetovno znani zvezdniki.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

SUPER IDEJA, kaj podariti mladoporočencema!