Ker si večina ljudi težko privošči poslovni ali prvi razred na letalu, potovanje z letalom še vedno enačimo z ekonomskim razredom. V zadnjem času so se letalske družbe posvetile tudi svojemu ‘najslabšemu’ razredu ter svojim potnikom ponudile kar precej razkošno potovalno izkušnjo.

Vladavine majhnega prostora za noge, televizij na sprednji steni ter slabe hrane, je konec. S skrbnim načrtovanjem si lahko tudi sami privoščite odlično letalsko družbo, ki bo vaša daljša potovanja naredila znosnejša in tako na cilj ne boste prišli popolnoma utrujeni in sestradani. Tukaj predstavljamo pet najboljših letalskih prevoznikov, ki si jih lahko privoščijo tudi tisti na ‘budgetu’.

EMIRATES 

Če se boste odpravili na daljši let, se prepričajte, da boste imeli udoben sedež. Sedeži v ekonomskem razredu Emiratov so eni najboljših v zraku, ki ponujajo velik televizijski zaslon in najboljši razvedrilni program med letalskimi družbami, za kar so dobili tudi že številne nagrade. Brezplačno lahko dostopate do majhne količine brezžičnega interneta, hrana je odlična, pijača pa načeloma neomejena. Plus je tudi to, da lahko s seboj vzamete več kot 30 kilogramov prtljage.

QANTAS 

Qantas, ki sodeluje z letalsko družbo Emirates, je v zadnjih desetih letih resnično izboljšal svojo igro. Potovanja z njimi dobivajo vedno nove razsežnosti. Nekje smo zasledili, da je najboljši sedež na 747, 69a, kjer se letalo zoži, nato se odstrani sedež in potnik kar naenkrat dobi veliko prostora. Hrana na krovu je okusna in obilna, njihova mobilna aplikacija pa vam omogoča, da svojo najljubšo jed rezervirate že pred letom. Kot pri Emirates, tudi tukaj niso skopi s pijačo.

JETBLUE

JetBlue vključuje elemente nizkocenovnega prevoznika ter tiste višjega ranga. Potniška kabina je sodobna in prostorna, s posameznimi televizijskimi ekrani ter enimi najbolj udobnih sedežev v zraku. Njihova posebnost? Brezplačni dostop do brezžičnega interneta, kot nalašč za brskanje po spletu, Instagramu ter klepetu s prijatelji.

CATHAY PACIFIC 

Cathay Pacific se v prvi vrsti oglašuje z zagotavljanjem svežega sadja in zelenjave, kar je odlična novica za vse, ki obožujejo sveže sadne sokove. Dodatno pa boste uživali tudi v prostoru, ki je namenjen vašim nogam in vam ne preprečuje, da se popolnoma pretegnete kar na sedežu. Njihova postavitev sedežev je v večini 2-4-2, kar je velik plus za vse pare, ki potujejo skupaj, saj daje pridih zasebnosti. Vsekakor pa mora Cathay še dodelati svoj ‘in-flight entertainment’, ki se trenutno ponaša z večinskim kitajskim programom.

ETIHAD

Morda manj znani konkurent Emiratov, se ponaša s sodobno in udobno floto. Sicer ne dosegajo tržne moči Emiratov, a je njihova storitev v zraku prav tako izjemna in primerljiva. Treba je poudariti, da so v večini primerov cenejši, kot njihovi neposredni konkurenti, tako da lahko preostanek denarja vložite v svoja potovanja, ko pristanete. Sedeži na letu so podobni tistim na letu Emiratov, a nekoliko ožji, prav tako pa ne ponujajo tako obsežne zabave s filmi, glasbo, serijami in novicami. Velikokrat se zgodi, da so določeni leti izjemno prazni, kar pomeni več prostora za potnike (spanje čez štiri sedeže!).