Tretja oddaja priljubljenega šova Zvezde plešejo je poskrbela za čustveni vrtiljak, saj so plesne zvezde predstavile svojo življenjsko zgodbo. Na koncu sta bila med ogroženimi Gorka in Andrej ter Uroš in Valeriya, ki sta zapustila šov.

»Najbolj sem razočaran zato, ker sem Valeriyi obljubil, da jo bom letos popeljal čez tretjo oddajo, ker je lani izpadla v tretji, ampak sva vsaj izenačila. Zelo mi je žal, ker sem na treningih res užival in noro mi je, da sem odkril, da je ples takšen šport. Definitivno bom še naprej plesal s svojo ženo in Ulo,« je po odhodu domov povedal radijec Uroš Bitenc.

S čustvi je bila prežeta tudi Gorka: »Že stati na samih eliminacijah je težko, ko pa si dejansko ogrožen, je še težje. Priznam. Srce imaš v grlu in sprašuješ se, če je to konec. Zelo sem vesela, da sem dobila še eno priložnost in od tu naprej, sem si rekla, da se ne smem zmesti ali pustiti, da bi me kaj dotolklo. Samo naprej z večjo vnemo in večjo predanostjo.«

Čustveni val pa je zadel tudi ob sodniško mizo. Solze smo videli celo v očeh Lada Bizovičarja: »A ni pravilo, da se v Dan najlepših zvezde plešejo joka,« je šaljivo pokomentiral Lado in dodal: »Jaz nisem jokal. Ena gospa mi je vrgla seno in jaz imam seneni nahod in to je glavni razlog.« Tarča presenečenja pa je bila Katarina Venturini, ki so ji njeni plesalci pripravili izjemno presenečenje. Okoli 40 plesalcev se je zavrtelo po največjem televizijskem plesnem parketu: »To je bilo zelo prijetno presenečenje. Februarja, ko smo praznovali deseto obletnico moje plesne šole Plesna zvezda, so me učenci že takrat presenetili, da sem mislila, da je v letu 2018 konec presenečenj in potem še tole. Res neverjetno. Hvala.« Ob tem presenečenju je jokal ves televizijski studio, ravnodušni pa niso ostali niti gledalci pred zasloni: »Tudi sama sem komaj gledala, saj so mi solze zastirale pogled. Ogromno mi pomeni njihova srčnost. Zdi se mi, kot da je to ena od nagrad, da sem uspela ljubezen do plesa predati naprej.«

V prihodnji oddaji pa na plesnem parketu pričakujemo zvezdniško gostjo, ki bo tudi plesala. V Zvezde plešejo namreč prihaja smučarka Ilka Štuhec!