Zajtrk je nedvomno najpomembnejši obrok v dnevu, saj bo otroke zbudil, jih napolnil z energijo, ki jo nujno potrebujejo pred začetkom pouka ter nahranil lačne želodčke. Za vas smo izbrskali 3 preproste, zdrave in tudi zabavne zajtrke, ki bodo nedvomno zvezde v vaši kuhinji.

BANANA NA PALČKI

Potrebujete:
– banano,
– jogurt,
– granolo,
– dodatke: kokos, cimet, mini čokoladne kapljice,
– palčke za sladoled.

V plitek krožnik dajte granolo. Banano olupite in prerežite na polovice ter v njih vstavite palčke za sladoled. Potopite jih v jogurt ter nato povaljajte v granoli in dodatkih. Položite na pladenj, obložen s peki papirjem in pospravite v zamrzovalnik. Nato jih zjutraj nekoliko odmrznite in dober tek!

JAJČKA V PAPRIKI

Potrebujete:
– zeleno, rdečo ali rumeno papriko (večja kot je, bolje je),
– jajca,
– začimbe po okusu.

Papriko prerežite tako, da dobite okvir. Tega nato položite v vročo ponev, v katero ste že prej prilili nekaj kapljic olja. Ko je ponev pripravljena, v okvir iz paprike dodajte jajce, ki ga pecite po želji. Postrezite s kosom kruha ali pa kar tako. Otrokom bo zabavno, vam pa všeč, da so zaužili nekaj zelenjave.

MUFINI Z JABOLKI, CIMETOM in JAGODAMI

Potrebujete:
– 2 jabolka (olupljena in naribana),
– 3 velika jajca,
– 100 g moke,
– 2 žlički cimeta,
– 2 žlici javorjevega sirupa,
– 90 ml sončničnega olja,
– 50 g jagod (lahko tudi zamrznjenih).

Pečico prižgite na 200 °C. V veliki skledi zmešajte jabolka, jajca, javorjev sirup in olje. Dodajte moko in cimet ter ponovno zmešajte. Na koncu dodajte še jagode in na rahlo premešajte. Maso vlijte v pekač za mafine, dovolj je bo za 12 mafinov. Pecite nekje 15 minut ter proti koncu preverite sredino, ali je le-ta pečena.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

5 ZDRAVIH IDEJ, kako povečati vnos beljakovin