Imate 30 minut? Namesto da posedate na kavču, jih izkoristite za hitro vadbo oziroma hojo. Slednja je namreč primerna za vsakogar – za tiste, ki se k športu vračajo po poškodbi, za tiste, ki trpijo za prekomerno težo, za tiste, ki kondicijo šele nabirajo in tudi za tiste, ki bi radi za pol ure pobegnili vsakdanjemu stresu in se izklopili.

Hoja je odlična vadba za vse tiste, ki ne marate zaprtih fitnes prostorov ali pa vam služba ne dopušča, da bi lahko svoj urnik prilagajali urniku vodenih vadb. Po nekaterih raziskavah namreč zmerna, a vsakodnevna vadba, dolgoročno prinaša več koristi kot intenzivna vadba dva- ali trikrat na teden.

Lahko se odločite za počasen sprehod, hiter sprehod ali pa najbolj priporočljivo hitro hojo. Vmes lahko sprehodite svojega psa, poklepetate s partnerjem ali prijateljem, lahko pa med sprehodom poslušate glasbo ali uživate ob odlični avdio knjigi.

Le pol ure hoje na dan bo na vas zelo hitro pozitivno vplivalo: hitreje in lažje boste zaspali, pa tudi vaš spanec bo bolj kakovosten. Več energije boste imeli tudi za ostale obveznosti, znebili se boste neželenih odvečnih kilogramov, odklopili se boste in tako zmanjšali stres in nemirne misli. Dokazano pa je tudi, da se z vsakodnevno vadbo prav tako zmanjša tveganje za sladkorno bolezen in raka. Uživajte v naravi!

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TO SO 4 RAZLOGI, zakaj že danes na kolo!