Kraljevi par je, kot je v navadi, že stopil pred oči javnosti z novorojenčkom v rokah. Kate je za prvo družinsko fotografijo izbrala rdečo obleko z belim ovratnikom, novorojenega sina pa zavila v belo odejico in belo kapo. Novega bratca sta v bolnišnici že obiskala princ George in princesa Charlotte.

Kate je rodila minuto čez 11. uro po lokalnem času, deček pa tehta 3,8 kilograma. Tako vojvodinja cambriška kot novorojenček sta dobro, so še sporočili prek Twitterja in dodali, da je bil ob porodu prisoten tudi princ William. O rojstvu so že obvestili člane obeh družin, ki naj bi bili nad novico navdušeni. Premierka Theresa May je tvitnila “iskrene čestitke” in družini zaželela veliko sreče v prihodnosti.

https://www.instagram.com/p/Bh69MEdh8-y/?taken-by=kensingtonroyal

36-letno Kate so zjutraj sprejeli v zasebni del bolnišnice St. Mary v osrednjem Londonu, kjer je že rodila tako Georgea kot Charlotte. Navdušenci nad monarhijo in mediji v pričakovanju rojstva tretjega otroka para so pred bolnišnico čakali že več dni. Ko se je med njimi razširila vest o rojstvu, so se po poročanju BBC razlegli navdušeni vzkliki.

https://www.instagram.com/p/Bh7BM6pnJN9/?taken-by=enews

Kate in William pri nobenem od otrok nista vnaprej poznala spola

Kot pri obeh dosedanjih otrocih Kate in William tudi tokrat nista vnaprej poznala spola otroka. Ime novorojenca še ni znano, na stavnicah pa se med najverjetnejšimi imeni za novega princa omenjajo Arthur, Albert, Frederick, James in Philip.

https://www.instagram.com/p/Bh6zSwzBUyt/?taken-by=kensingtonroyal

Deček je že šesti pravnuk za kraljico Elizabeto, ki je v soboto dopolnila 92 let. V vrsti za prestol je na petem mestu, za princem Charlesom, princem Williamom, princem Georgom in princeso Charlotte.

Fantek v skladu z novimi pravili v nasledstveni vrsti ne bo prehitel sestrice. Prav Williamovi otroci so bili namreč povod za spremembo dotedanjih pravil, po katerih so imeli prednost moški potomci. Glede na novo ureditev pa dečki, rojeni po 28. oktobru 2011 ne morejo več prehiteti svojih starejših sester.

https://www.instagram.com/p/Bh6zOH3h_dz/?taken-by=kensingtonroyal