Vsako leto si želimo ob prehodu iz starega v novo leto, postati najboljša verzija sebe. Veliko posameznikov že v decembru piše namere za prihodnje leto, se odloči, da s 1. januarjem pa res prično telovaditi in zdravo jesti, odkljukajo države kamor želijo potovati, itd. A novoletne zaobljube so lahko samo dodaten stres.

Leto 2020 nas je naučilo, da nikoli ne gre vse po načrtu. Da se je velikokrat potrebno ustaviti, pogledati okoli sebe in si reči, da je vredu to, kar počnemo. A ne glede na vse, je pomembno, da delamo na dobrih navadah in odstranimo tiste slabe. Bodite osredotočeni na to, kdo postajate, ne glede na to, kdo ste trenutno – to je največja moč, ki jo imate.

RAZVIJTE MOGOČNO MANTRO

Eno najmočnejših orodij za preoblikovanje navad, je tudi eno najpreprostejših – vsemogočna mantra. Mantre že ves čas uporabljate, ne glede na to, ali se tega zavedate ali ne. ‘Ta nosečnost bo minila mirno.’ ‘Za partnerja si vedno izberem nekoga, ki se izkaže, da ni ok.’ ‘Sovražim svoja stegna.’ Svojo resničnost ste že ustvarili, v kateri obstajate, z mislimi, navadami in dejanji, ki ste si jih vedno znova ponavljali skozi svoje življenje.

Doživeli boste vse, v kar verjamete. In verjeli boste, da je res vse, kar si večkrat rečete. Zato je opustitev takšnih vrst manter in zavestno ustvarjanje takšnih, ki so usklajene s tem, kar bi radi doživeli in kdo bi radi postali, močan način, da spremenite svoje življenje.

PRIČAKUJTE STVARI, KI VAS MOTIJO

Vzemite svoj zvezek, razmislite o navadi, ki jo poskušate oblikovati, in zapišite vse, česar se spomnite, kar bi vas lahko ločilo od dobre navade. Sestavite seznam ljudi, ki bi vas ovirali pri vašem letu brez alkohola, ljudi, ki so preveč pesimistični, da bi se z njimi družili, medtem ko opravljate svojo vlogo pri odpravi lakote po svetu, tistih, ki preveč klepetajo, da bi se lahko odrekli obrekovanju. To si zapišite in ugotovite, kako lahko svoje nove navade uresničite, skupaj z njimi.

ODLOČITE SE VERJETI

Zavežite se spremembam in sledilo bo prepričanje. Nekateri strokovnjaki verjamejo, da moramo imeti prepričanje, da se lahko spremenimo. Ljudje se ves čas odločamo verjeti stvarem z malo ali nič dokazov. Odločili smo se, da bomo verjeli v boga, odločili smo se, da gremo na Luno. Prepričanje je mišica in ko spreminjate trmasto staro navado in se resnično raztezate, je peklenska odločitev popoln osebni trener, s katerim boste svoje prepričanje oblikovali.

ZAPISUJTE SI

Navado, s katero se boste ukvarajali, zapišite v zvezek. Ko se boste osredotočili in jo poosebili, bo postala del tega, kar ste, torej nič posebnega. In potem, ker smo vsa bitja v nenehnem stanju preobrazbe, boste svojo pozornost preusmerili na neko novejšo, svežo navadi in imeli boste samozavest, znanje in orodja, da jo naredite svojo.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Januarske premiere za vsak okus