Poročni trendi prihajajo in odhajajo, vendar se zdi, da med novo zaročenimi pari, ena praksa načrtovanja pridobiva na privlačnosti – okolju prijazna poroka! Veliko milenijskih parov se zavzema za trajnost in se odloči, da bodo trendu sledili tudi na svoji poroki.

In kako to storiti?

CVETJE

Preden se odločite za enega cvetličarja, si zagotovite, da le-ta dela z rožami, ki so okolju prijazne ter da s svojim delom ne izkorišča drugih. Odločite se za rože, ki so na razpolago v sezoni, ko imate poroko. Tako se boste izognili rožam, ki dlje časa potujejo iz tujine. Odločite se tako za tiste, ki uporabljajo lokalne in sezonske rože. Po končani poroki, aranžmaje podarite v domove za ostarele ali pa šopke izročite svojim svatom, da bodo ljudje še naprej lahko uživali v cvetju in jih tako ne boste metali stran.

HRANA

Verjetno o tem, da se raje odločite za papirnate stvari, kot plastične, ni potrebno razglabljati. Verjetno svoje poročne večerje ne boste postregli na papirnatih krožnikih, a bodite pozorni na plastične slamice ter to, kako bo določena hrana postrežena, da se lahko izognete nepotrebnim plastičnim ovojem. Pred poroko se z gostincem pogovorite tudi o tem, kaj boste storili z ostanki večerje ter če lahko darujete preostalo hrano lokalni organizaciji, ki pomaga ljudem v stiski.

VABILA

Odločite se za vabila po elektronski pošti, tako se izognete nepotrebni porabi papirja, lažje boste sledili gostom, ki se bodo udeležili poroke, ljudje si bodo kar tako shranili datum v svoj koledar, itd. Če bi že radi natisnili vabila, pa se odločite za papir, ki je prijazen okolju.

DARILA ZA SVATE

V navadi je, da poročni par pripravi kakšno malenkost za svoje svate. Pri izbiri pozornosti imejte v mislih vprašanje: »Kaj bi si želel/a jaz?«. Razveselite jih z domačimi dobrotami v eko embalaži, podarite jim mini lončnice, ki jih bodo spominjale na vaš veseli dan ali pa jim podarite bon za ekološko trgovino.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Je na vaš poročni dan dovoljeno, da ne nosite pet?