Prvi dan počitnic je danes, mnogi pa ne veste, kako naj jih otroci kvalitetno preživijo, če ostajate v udobju vašega doma.
Besedilo in fotografije: PR

Ustvarjanje

Organizirajte ustvarjalne delavnice kar doma. Otroci lahko rišejo, barvajo, izdelujejo nakit in še marsikaj. Materiala za ustvarjanje ni potrebno kupovati, ampak pobrskajte doma za odvečnimi gumbi, starimi revijami, jesensko listje pa je super za delanje odtisov in lepljenje na papir.

Branje knjig

Organizirajte knjižni klub za otroke. Skupaj spodbujajte branje knjig, pri pripravi seznama knjig se posvetujte z osebjem v knjižnici, malo starejši otroci pa lahko nadoknadijo zaostanek pri domačem branju ali Bralni znački.

Kuharske urice

Otrokom omogočite, da sodelujejo pri pripravi preprostih jedi ali peki piškotov; te lahko že zdaj spečete za prihod Miklavža, Božička in dedka Mraza. Kuhanje in peka sta zabavni in poučni aktivnosti.

Naravne pustolovščine in športne aktivnosti

Odpravite se na pohod v gozd in iščite kostanj, gobe ter jesensko listje za ustvarjanje. V gozdu lahko organizirate tudi manjši orientacijski izziv in z njim spodbudite fizično aktivnost in zdrav življenjski slog.

Sestavljanje kock

Sestavljanje kock je interaktivna dejavnost, ki spodbuja celovit razvoj otroka, vključno z motoričnimi sposobnostmi, kreativnostjo, kognitivnimi veščinami in socialnimi interakcijami. Otroci se med sestavljanjem kock učijo natančnega gibanja prstov in rok. To pomaga pri razvoju fine motorike, kar je pomembno za pisanje, risanje in druge vsakodnevne spretnosti. Sestavljanje kock tudi zahteva, da otroci organizirajo svoje misli in kocke, kar je koristna veščina za vse vidike življenja. Super ideja so kocke Tuš Bricks, z njimi lahko otroci sestavijo pomanjšano verzijo čisto prave trgovine Tuš.

Vse kocke so narejene iz 100 % reciklirane plastike.

Manj risank ter elektronskih naprav, več klikov kock

Popolna zabava za med počitnicami so kocke Tuš Bricks, ki so ekskluzivno na voljo v vseh prodajalnah Tuš v Sloveniji ter na Tuš spletni strani.

Kocke Tuš Bricks so sestavljene iz seta petih paketov, ki so naprodaj v trgovinah Tuš, njihovo sestavljanje pa otrokom krepi vztrajnost in jih spodbuja k reševanju problemov. Začetni paket vsebuje osnovno ploščo, polno steno ter 10 nalepk. Paket s tovornjakom vsebuje dostavni tovornjak in figurico voznika Staneta. Set figuric vsebuje štiri figurice kupcev – Bredo, Nino ter Bineta in Tineta. Električni avto vsebuje avtomobil, s katerim se kupci pripeljejo do trgovine Tuš. Nadaljevalni paket pa vsebuje še eno polno steno ter 13 nalepk. Vse kocke so narejene iz 100 % reciklirane plastike, trpežne in primerne za igro kjerkoli ter kadarkoli.

Brezplačni paketki Tuš Bricks 

Za popolno mini Tuš trgovino so v pomoč tudi brezplačni paketki Tuš Bricks, ki vsebujejo figurice kupcev/prodajalcev, nakupovalni voziček, nihajna vrata, nakupovalne police, hladilne vitrine, sončne celice, blagajno, koš za odpadke ter mnogo izdelkov za nakupovalne police (sadje in zelenjava, pijače, mlečni izdelki, moka, zamrznjeni izdelki …). Več brezplačnih paketkov kock Tuš Bricks pomeni bolje založeno domačo mini trgovino Tuš.

Za vsakih 15 evrov nakupa in ob nakupu izbranih izdelkov člani Tuš kluba prejmejo brezplačen paketek kock Tuš Bricks.