Ker krompirjeve počitnice preživljamo podobno, kot smo prvomajske, doma, z družino, je pomembno, da otrokom zagotovimo čimveč časa v naravi, jim dovolimo tudi kakšno uro več gledati televizijo ter jim predlagamo kreativne urice, kjer si lahko sami izdelajo zabavne jesenske dekoracije.

Kljub temu, da je nekaterim staršem včasih težko gledati, kako otroci doma barvajo in uporabljajo vodene barvice, je prav to najbolj zabavno. V spodnjem videu lahko najdete prvovstne zamisli za barvanje in ustvarjanje!

 

Ko boste na sprehodu občudovali jesenske barve in listje, jih nekaj tudi naberite, saj jih boste potrebovali pri naslednji kreativni ideji. Različni listje lahko pretvorite v različne živali. Potrebujete le nekaj domišljije, ki pa je imajo otroci res veliko! Za nekaj idej pa si lahko pogledate spodnji video!

 

Jesensko listje lahko uporabite tudi kot skledo za jesenske bonbone! Vse kaj potrebujete, je lepilo, jesensko listje in čas!

Izrezovanje buč je lahko odlična zabava za vso družino, a verjamemo, da za to ustvarjanje ne potrebujete nasvetov. Lahko pa poskusite z izdelovanjem drugačne buče, ki jo bodo prav tako z veseljem izdelali vaši otroci. Potrebujete le papirnate krožnike in električne svečke, ki pa jih lahko nedvomno zamenjate s kakšnimi drugimi lučkami.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

3 ‘pekoči’ zeleni smutiji PROTI jesenskemu prehladu