Verjetno se vam vsakič ko kuhate, če seveda živite v stanovanju, zdi, da je vaša kuhinja premajhna, da ima premalo odlagalne površine, premalo pripravljalne površine, ter da ji primanjkuje prostora za shranjevanje.

Žal razširitev kuhinje v majhnih stanovanjih ponavadi ni možnost, a to še ne pomeni, da imate na voljo malo prostora! Ključno je, da se osredotočite na prostore, ki jih trenutno premalo uporabljate v svoji kuhinji, in investirate v pametne organizatorje, ki izkoristijo vsak kvadratni centimeter.

PROSTOR NAD POMIVALNIM KORITOM

V majhni kuhinji je pult kot glavna nepremičnina. Če trenutno zasedate dragoceni pult z odcejalnikom za posodo, je čas, da si priskrbite takšnega, ki bo zapolnil prostor nad vašim pomivalnim koritom. Ne le, da boste prihranili prostor, ampak boste tudi omogočili, da voda kaplja takoj v odtok, namesto v posodo ali na pult.

PROSTOR OB HLADILNIKU

Razen če se lahko pohvalite z omarami, izdelanimi po meri, potem obstaja velika verjetnost, da imate med hladilnikom in najbližjo omarico nekaj centimetrov prostora. Izkoristite ta prostor z vitko (govorimo pod 5 cm široko) polico. Ta vitka večplastna polica vam omogoča, da skrijete začimbe, si organizirate shrambo in še več. Odločite se za takšno poličko, ki vam najbolj ustreza, morda takšno, da jo lahko izvlečete ali pa le majhno, da pospravite tiste začimbe, ki jih drugače zmeraj iščete po predalih.

ZNOTRAJ OMARIC 

Pokukajte v svoje kuhinjske omarice. Ali je nad vašimi skodelicami in skledami, zgoraj  veliko praznega navpičnega prostora? Če ste odgovorili z da, je čas, da investirate v police, ki lahko izkoristijo ta prazen prostor. V visoko omaro dodajte bambusovo (ali katerokoli drugo) polico in takoj boste podvojili količino čajnih skodelic, posod in skodelic, ki jih lahko zložite v notranjost.

POD ODPRTIMI POLICAMI

Če imate v svoji kuhinji odprto polico ali celo eno lebdečo polico, izkoristite prostor pod njo s podstavkom za shranjevanje. Nanj odložite košaro ali pa si uredite prostor za folijo, ali pa kar oboje. Bodite kreativni!

NEIZKORIŠČEN PROSTOR V KUHINJI

Verjetno ima vaša kuhinja veliko neizkoriščenega prostora kar povsod, zato razmislite o namestitvi visečih košar s stropa, kamor lahko odlagate sadje in zelenjavo, krpe in ostale kuhinjske pripomočke!

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Kaj boste pa vi pripravili s svežimi jagodami? TUKAJ so ideje!