Vsak, ki živi v stanovanju, verjetno sanja o svojem zasebnem zunanjem prostoru, in ponavadi so vsi zelo veseli že, če imajo na voljo zgolj majhen balkon. Če imate to srečo, da ste eni tistih z balkonom, potem dolgujete sebi, in vsem svojim prijateljem, da ga najbolje izkoristite.

To pomeni, da ne končate le pri mizi in stolih ter koritu z baziliko, saj lahko vaš balkon z malo truda postane estetsko dovršen prostor, kamor boste svoje prijatelje z veseljem povabili, sami pa boste na njem vsako jutro z užitkom spili kavo!

DODAJTE ZELENJE 

Na balkonu lahko imate vse, od zelišč, rož, zelenja in morda celo manjših dreves. Napolnite balkon z bujnim rastjem, saj boste s tem dobili občutek, da ste na dvorišču. Pustite si biti kreativni, lončke z zelenjem dodajte na steno, balkonsko ograjo ali kar po tleh.

OKRASITE GA Z LUČKAMI

Vaš balkon je lahko odličen prostor za intimne večerje ali večerna druženja s prijatelji. Da ne pokvarite vzdušja s svetlečimi lučmi, okrasite balkon z lučkami na vrvi, ki jih lahko namestite na ograjo. Reciklirate lahko božične lučke ali pa se podate v najbljižjo trgovino z dodatki in izbirate med različnimi oblikami.

OBLOŽITE TLA 

Ponavadi balkoni delujejo zelo hladno, zato poskrbite, da na tla položite lesene ploščice ali pa se odločite za umetno travo. Če so vam trenutne ploščice oz. tla všeč, potem lahko tlem dodate zunanjo preprogo, ki bo balkon naredila moderen in topel.

OBESITE STOL ALI VISEČO MREŽO

Morda živite v mestu, vendar ni razloga, da se na vašem balkonu ne bi počutili, kot da ste na plaži! Viseči stol ali viseča mreža bosta ustvarila krasen počitniški pridih in vam nudila prijeten prostor, kjer boste z veseljem prebirali revije in knjige ter se nekoliko posončili.

DODAJTE SENCO

Uživajte na svojem balkonu v vsakem vremenu tako, da dodate izvlečno tedno ali pa se odločite za pisan senčnik, ki bo balkonu dodal tudi nekaj barve.

PRIČARAJTE SI ZASEBNOST

Če je vaš balkon ravno nasproti sosedovem, ali vam nanj lahko gledajo iz ulice, potem dodajte visoke rastline, kot je recimo bambus, ali pa se odločite za zavese ali bambusova senčila, ki jih lahko po potrebi dvignete in spustite.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

To so prostori v kuhinji, ki jih lahko izkoristite za shranjevanje!