Edina slaba stran luksuznih počitnic v tropskih krajih je ta, da zanje potrebujete debelo denarnico.

Foto: Julie Sarinana

Tokrat vam predstavljamo 5 luksuznih resortov, v katerih gostje v trenutku pozabijo na vse skrbi. In le kako bi lahko bilo drugače, ko se zbudiš s pogledom na turkizno morje, ki je pravzaprav del tvoje nastanitve …

El Nido, Palawan, Filipini

Foto: Jonas Hornehoj

El Nido osupne s svojo pokrajino. S kristalno modrim morjem, klifi in neverjetnimi razgledi. Nič čudnega torej, da je bilo tukaj posnetih že toliko fotografij potujočih blogerjev. El Nido je fotogeničen, a tudi v živo ne razočara. Če bi se radi združili s tamkajšnjim svetlo modrim morjem, si privoščite počitnice v resortu Lagen Island in prenočite v hišici nad vodo.  Cene za nočitev se gibljejo okrog 500 evrov, gostje pa lahko opazujejo divje življenje na posestvu, uživajo v plavanju ali potapljanju ter opazovanju neverjetnega podvodnega sveta, se odpravijo na pohod ali raziskovati bližnje jame. Resort se lahko pohvali tudi z zunanjim bazenom (ki ga tukaj seveda ne bi uporabljali), wellness centrom in pa svojo knjižnico.

Otok Laamu, Maldivi

Foto: Andre De Mello

Na osamljenem koralnem otoku Laamu, ki leži v Indijskem oceanu, je samo en resort in to je luksuzni Six Senses Laamu. Le-ta se ponaša z vilami, delno zgrajenimi na vodi, ki ponujajo zares pomirjujoče razglede. Če želite svoje počitnice preživeti z zasebnim bazenom in se počutiti, kot da je ves svet vaš, boste za eno noč v vili z ‘infinity’ bazenom odšteli okrog 900 €. Počitek zagotovljen.

Sayan, Ubud, Bali

Foto: Christian Horan

Če želite biti obdani s topskim gozdom, je letovišče Four Seasons Resort Bali at Sayan prava izbira za vas. Nahaja se namreč sredi bujnih tropskih dolin reke Ayung. Za sproščene počitnice pa ponuja zunanji bazen, 4 restavracije, telovadnico in wellness center, kjer si lahko privoščite različne tretmaje. Suite in vile se ponašajo z zasebno teraso s pogledom na zelenje, za eno noč pa je potrebno odšteti okrog 500 €.

Savusavu, Fidži

Foto: Koro Sun Resort

Še en raj na zemlji … Fidži. Če si želite zjutraj skočiti v morje kar iz strehe svoje nastanitve, rezervirajte bungalov na vodi v resortu Koro Sun. Za eno noč v takšnem bungalovu z zasebnim bazenom boste odšteli 325 evrov, sicer pa lahko v tem luksuznem resortu bivate že za 150 evrov. Vsi gostje imajo dostop do zasebne plaže, na posestvu resorta pa je tudi golf igrišče z 9 luknjami, teniško igrišče in igralnica za otroke.

Bora Bora, Francoska Polinezija

Raj pa boste našli tudi otoku Bora Bora, ki so ga ameriški mediji leta 2012 razglasili za najlepši otok na svetu. V letovišču Four Seasons Bora Bora lahko uresničite vse svoje sanje. Nahaja se v naselju Point Matira in gleda na zasebno plažo s čudovitim turkiznim morjem. Ponuja razkošne bungalove nad vodo, za katere je potrebno odšteti približno 1200 € na noč ter vile ob morju z razgledom na goro Otemanu. V kolikor si želite še zasebni bazen, boste na noč morali odšteti kar 2800 €, vendar si boste sanjski oddih zapomnili za vedno.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TUKAJ lahko preberete še intervju z najbolj uspešno slovensko travel blogerko!