80-letnega komika Billa Cosbyja so včeraj v Pensilvaniji spoznali za krivega po vseh treh točkah obtožnice v primeru spolnega napada na Andreo Constand.

Prvo sojenje proti nekoč zelo priljubljenemu komiku Billu Cosbyju, ki je pogosto delal z otroki, je sicer potekalo že lani, vendar se je junija zaradi neenotnosti porote končalo brez razsodbe. Na tokratnem sojenju je 12-članska porota Cosbyja soglasno spoznala za krivega nedostojnega spolnega napada pod otoževalnimi okoliščinami, za vsako od treh točk pa mu grozi do deset let zapora.

Andrea Constand, nekdanja uslužbenka univerze Temple trdi, da jo je nekdanji igralec in producent leta 2004 omamil in spolno zlorabil. Spolnih napadov, omamljanj, otipavanj in posilstev pa ga je v preteklih letih sicer obtožilo več kot 60 žensk. Med njimi je bila tudi nekdanja manekenka, 63-letna Janice Dickinson, ki je na ponovnem sojenju zatrdila, da jo je Cosby leta 1982 omamil s tableto, zaradi katere se ni mogla premikati in kasneje tudi posilil.

Andrea Constand se je s Cosbyjem sicer že pred leti dogovorila o finančni poravnavi, takrat pa je slednji tudi priznal, da je v preteklosti omamljal ženske, nato pa jih doma ali v hotelski sobi zlorabil. Na tokratnem sojenju so poroti to priznanje tudi predvajali, proti njemu pa so poleg Dickinsonove pričale še 4 druge ženske.

https://twitter.com/PopCrave/status/989570193876758530?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fhollywoodlife.com%2F2018%2F04%2F26%2Fbill-cosby-guilty-convicted-verdict-indecent-assault%2F&tfw_site=HollywoodLife