Približno 80 % prebivalstva ima vsaj enega od simptomov, ki kažejo na pomanjkanje magnezija v telesu. Vzrok za to se skriva v vse bolj agresivnem kemijskem obdelovanju zemlje, zaradi česar hrana in voda ne vsebujeta dovolj omenjenega minerala.

Simptomi za pomanjkanje magnezija

Magnezij pomaga uravnavati srčni utrip in znižuje raven holesterola v krvi. Prav tako lajša srčne težave, stabilizira pritisk, uravnava raven sladkorja v krvi, povečuje fizično kondicijo in regulira delovanje črevesja. Zmanjšana količina magnezija v organizmu je najpogostejši vzrok za nastanek hipertenzije in nepravilno delovanje srca. Najpogostejši simptomi za pomanjkanje magnezija v našem telesu so: oslabljenost organizma, občutek utrujenosti, omedlevica, omotičnost, motnje spanja, mišični krči, nereden srčni utrip, nemir, živčnost, razdražljivost, alergije, drhtenje in nizek krvi sladkor.

Poskrbite za zaželeno dnevno dozo magnezija

Naše telo tega minerala ne proizvaja, je pa nujno potreben za normalno delovanje organizma, zato poskrbite za vnos zaželene količine. Različne spojine imajo različne učinke, zato je treba izbrati pravo obliko magnezija. Tisti v obliki sulfata (grenak okus) ni preveč učinkovit, saj v kri prehaja v zelo majhni količini in ne deluje sistemsko, ampak površinsko na nivoju prebavnega trakta. Zaradi tega morate izbrati magnezij v obliki hidrogenkarbonata, ki se popolnoma raztopi in doseže vse celice našega organizma.

Priporočena dnevna doza magnezija za odraslo osebo je 330-380 mg.

 

Write A Comment