Dostop do zdravih prigrizkov je bil vedno ključ za ohranjanje zdrave prehranske diete. Prigrizki nas nasitijo za določen čas in dobro je, da so le-ti zdravi, da ne posegamo po raznih sladkarijah ali slanih – slabih za nas – prigrizkih.

Beseda prigrizek lahko ima kaj hitro slabo konotacijo. Zdravi prigrizki lahko odženejo pozno nočno lakoto, lakoto med glavnimi obroki, pripomorejo k splošnemu zdravju, dobremu počutju in preprečujejo prenajedanje. Posezite po rastlinskih beljakovinah, ko čutite potrebo po prigrizku.

Postrezite si z arašidi!

Porcija arašidov vsebuje 7 gramov rastlinskih beljakovin, zaradi katerih ste lahko dlje časa siti. Izberite »čiste« arašide ali pa si potrezite z arašidovim maslom. Oboje je lahko tudi odličen dodatek k jabolku ali kakšni drugi jedi! Prav tako pa je vrečka arašidov dovolj majhna, da jo lahko pospravite v vsako torbo ali nahrbtnik, celo žep!

Arašidi so s hranili bogata elektrarna. So nekakšno superživilo, ki poleg beljakovin vsebujejo še 19 vitaminov in mineralov, od katerih mnogi pomagajo v borbi s srčnimi boleznimi (kot so vitamin E, folna kislina, niacin, magnezij, vitamin B6, cink, baker in kalij). Dobro počutje še nikoli ni bilo bolj pomembno kot zdaj. Izboljšanje ali ohranjanje zdravja je v današnjih časih nujni in iskanje enostavnega, prenosljivega prigrizka, ki je tudi cenovno ugoden, lahko močno vpliva in blagodejno vpliva na vaše zdravje.

Arašidi so odlični tudi, ko pride do preprečevanja kroničnih bolezni

  • Zmanjšano tveganje za nastanek raka.
  • Pomagajo krepiti zdravje srca.
  • Arašidi in arašidovo maslo pomagajo preprečiti nastanek diabetesa tipa 2.
  • Pomagajo ohranjati kognitivne in mentalne zmožnosti skozi čas.

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Kaj je boljše: tekalna steza ali eliptični trenažer?