Barcaffè je ljubiteljem kave espresso postregel z novima izdelkoma Barcaffè Espresso Cremoso in Barcaffè Espresso Esperto, ki sta namenjena pripravi kave v udobju doma, na espresso aparatu ali kavnem kuhalniku. Nova izdelka sta dopolnila ponudbo kavnih mešanic v zrnu Barcaffè, kjer je v domovih kavoljubov že kraljeval Barcaffè Espresso Classico.

Za popoln espresso ni treba več v najbližji gostinski lokal, saj lahko s pomočjo domačega espresso aparata ali kafetjere (ob predhodnem zmletju kavnih zrn) pripravite vrhunski espresso napitek v udobju svojega doma. Medtem, ko Barcaffè Espresso Esperto s 100 % vsebnostjo arabike poskrbi za najbolj zahtevne poznavalce espressa, je Barcaffè Espresso Cremoso z bogato kavno kremo zmeraj polnega okusa.

Nova izdelka že najdete na trgovskih policah

Barcaffè Espresso Esperto – Simfonija okusov kave v zrnu s pridihom bezgovih cvetov in cvetličnega medu. Značilna citrusna nota z mehkim pookusom po popečenem kruhu.

Barcaffè Espresso Cremoso – Umirjena grenkoba kave v zrnu z zaokroženim okusom po karameli in čokoladi.

Obožujete cappucino? Spenite odlično mleko tudi doma!

Obožujete cappucino pa doma nimate penilca za mleko? Nič hudega. Potrebujete le mikrovalovno pečico ali palični mešalnik.

Z mikrovalovno pečico 

V posodico, ki je primerna za mikrovalovno pečico, do polovice nalijemo mleko. Posodo zapremo in 60 sekund močno pretresemo. Pokrov posodi nato odstranimo in jo damo v mikrovalnovno pečico. Mleko segrevamo 30 sekund in nato nastane kremasta pena, ki jo z žlico dodamo v kavni lonček.

S paličnim mešalnikom 

Mleko segrevamo na nizki temperaturi, dokler ne doseže nekje 160 stopinj – kar v praksi pomeni, da mleko odstavimo tik preden zavre. Nato mleko zmešamo s paličnim mešalnikom, vse dokler ne dobimo goste, kremaste pene.

Mmm, pri nas že diši po kavi. Pa pri vas?