Kljub temu, da zima ni bila nič kaj mrzla, nas večina že pogleduje k prihajajoči pomladi. Pomlad prinaša spomladansko čiščenje, sajenje zelenjave, začimb, pospravljanje okolice in ostalih opravkov. Pomlad pa lahko izkoristitite tudi za to, da osvežite svoj dom!

Eden najlažjih načinov za posodobitev prostora spomladi, je posodobitev barv v stanovanju. Spodaj smo izbrali 5 barvnih odtenkov, ki bodo po mnenju notranjih oblikovalcev najlepše barve pomladi 2020.

Ne mislite, da morate s temi barvami sedaj pobarvati vse stene v stanovanju, lahko jih vključite v dodatke, pobarvate vrata, okvirje za slike, se odločite za preproge v tej barvi ali pa pobarvate kuhinjske elemente.

ŽIVAHNO MODRA 

Živahno modra je bila razglašena za barvo leta, ki jo vsako leto izbira Pantone. Barva se odlično ujema z zeleno, saj skupaj tvorita krasen zunanji prostor. Barva je vsestranska, odlično se obnaša kot barva na steni, preprogi ali pa kot barva za kavč.

https://www.instagram.com/p/B8Qar8XA3wq/

KORALNA 

Koralna barva je bila barva leta preteklo leto. Gre za živahen odtenek, ki poživlja, dodal pa bo kanček sreče, kamorkoli boste barvo vključili. Če se počutite samozavestne, se odločite za koralne tapete ali pa poskusite zgolj z manjšimi koralnimi dodatki, kot so blazine, posteljnina.

https://www.instagram.com/p/B0FmXvSg35D/

RUMENA 

Živahna rumena barva je verjetno ena tistih, ki nas najbolj spominja na pomlad, dolge sončne dni in nas razveseljuje. V svoj prostor jo vnesite pametno in v manjših dozah, kot recimo rumene rože, blazine na kavču ali zanimive luči.

https://www.instagram.com/p/B8Ew_SLoUZb/

OLIVNO ZELENA 

Olivno zelena je tista barva, s katero se bo verjetno strinjal tudi vaš partner, saj gre za svetlejšo različico vojaško zelene. Notranji oblikovalci so enotnega mnenja, da bo barva vladala v notranjih prostorih. Uporabite jo pri blazinah, oblazinjenem pohištvu. Je tudi odlična barva za hladnejše mesece, a ko ga združite s sobnimi rastlinami, boste dosegli pravo pomlad v vašem prostoru.

https://www.instagram.com/p/B6BBjyrJ3kM/

 

PASTELNE BARVE 

Pastelni odtenki spadajo med najpogostejše in klasične barve, s katerimi večina polepša dom v toplejših mesecih. Gre za mehke barve, ki poosebljajo pomlad. Vključite jih povsod, stene, blazine, vrata, brisače v kopalnici, preproge,pohištvo …

https://www.instagram.com/p/B7VenTzgwk9/

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Želite vdahniti svežino prostoru? To je NOVI trend!