Delo od doma med pandemijo koronavirusa pomeni, da so v vzvratnem ogledalu motnje, kot so hladilnik, polne omare hrane, sladoled v zamrzovalniku, itd. Ko štejejo minute pri tem, da boste ujeli rok, ki so vam ga postavili v službi, vam pa se po glavi plete samo to, če je v vrečki s čipsom še ostalo kaj čipsa, ki ga lahko pojeste pred kosilom.

Hrana je lahko najslabši sovražnik delavcev in tisti, ki že dlje časa prakticirajo delo od doma, znajo povedati, da so se tako organizirali, da včasih celo pozabijo jesti. Bi se tudi vi radi čimmanj sprehajali do hladilnika? Tukaj so nasveti…

DRŽITE SE URNIKA

Uspešni svobodnjaki prisegajo na rutine, umivanje obraza, oblačenje v delovna oblačila in postavljanje meja pametnemu telefonu. Strokovnjaki pravijo, da se vsi tisti, ki pričnejo na novo delati od doma, sprva zatekajo k neštetim prigrizkom, s katerimi si krajšajo čas, zato je priporočljivo, da si svoj dan nastavite tako kot vsak normalni delovni dan, z odmorom za kosilo, nekaj manjšimi odmori in osredotočenjem na najpomembnejši obrok: zajtrk.

Zajtrk je dobro pojesti na drugem mestu, od koder boste kasneje opravljali svoje delo, pojesti pa je dobro tudi nekaj, kar vas bo nasitilo in nato ne boste v eni uri iskali prigrizkov.

ČE LE LAHKO, JEJTE VSTRAN OD ‘DELOVNE MIZE’ 

Večina misli, da si lahko skrajša dan, če poje zajtrk, malico ali kosilo kar za svojo ‘delovno mizo’, a temu ni tako. Če si ne vzamete odmorov, ki so nujni za vašo kreativo in energijo, potem bo na koncu resnično trpelo vaše delo. Zato, če je le možno, pojejte svoje obroke drugje kot tam kjer ste se odločili delati in to storite brez nepotrebne tehnologije, ki bi vas lahko motila v času hranjenja.

OMEJITE VNOS KOFEINA IN POVEČAJTE HIDRACIJO 

Velika večina tistih, ki pričnejo z delom od doma je osuplih, koliko kave lahko dejansko spijejo v delovnem času. Ker kavo skuhate le zase, jo nato vso tudi spijete. A ne pozabite, da kofein dehidrira, zato si k delovni mizi prinesite tudi vrč vode in ne pozabite piti, saj ste doma in tudi do stranišča ni daleč.

PRIPRAVITE SI ZDRAVE PRIGRIZKE 

Ne pretiravajte, a tudi ne stradajte. Vedno, ko se odpravite k hladilniku se vprašajte, ali jeste, ker ste lačni ali je hranite svoj dolgčas, stres ali osamljenost? Če niste lačni popijte le kozarec vode, v drugem primeru pa si že vnaprej pripravite zdrave prigrizke, ki ne bodo vplivali na vašo težo. Pripravite si domači humus z zelenjavo, smutije, narezano sadje in zelenjavo, oreščke.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Zdravi namazi, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti