Nekatera oblačila, recimo spodnje perilo, oblačila za treninge in navadne majice, operemo po enkratni rabi, medtem ko nekaterih kosov ne peremo tako pogosto. Glede pranja so jeans hlače tisti kos, glede katerega se preprosto ni enega odgovora, kako pogosto bi ga morali prati.

Nekateri ljubitelji modrih kavbojk pravijo, da se te hlače ne perejo nikoli. Hm, manj pranja pomeni, da bodo naše hlače dlje časa videti kot nove, boljše je za okolje in zmanjša se naša količina perila.

Kako pogosto bi morali torej oprati kavbojke? Je res, da so kavbojke kot dobro vino, ki se s starostjo izboljšuje?

Ker je jeans debelejši material, kot bombaž, iz katerega so vaše majice, jih lahko oblečete večkrat in šele potem operete. Večinoma ljudje svoje kavbojke operemo potem, ko jih oblečejo kakšnih 10x oz. takrat, ko začnejo kavbojke oddajati neželen vonj. Vsekakor pa je pogostost pranja vaših kavbojk odvisna od vrste jeansa, ki ga imate. Surovi jeans bi naj dajali v kemično čistilnico, vaše vsakdanje kavbojke pa perite s hladno vodo in sušite na zraku (če je le možno!). Kar pa zadeva kavbojke, ki jih večinoma kupujemo dandanes v trgovinah s hitro modo, pa je priporočljivo, da jih operete takoj, ko se le-te razširijo in izgubijo obliko.

Manjkrat, ko operete svoje kavbojke, bolje je, še posebej za kavbojke z elastanom. Ko operete jeans, z vsakim pranjem razgradite nekaj tkanine. Karkoli pa že počnete, kavbojk ne umivajte v vroči vodi in jih nikoli ne dajte v sušilni stroj!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Poln nos? Preizkusite z nekaj naravnimi postopki!