Ameriško igralko Meghan Markle bo na poroki z britanskim princem Harryjem, ki bo 19. maja, do oltarja pospremil njen oče Thomas, so sporočili z britanskega dvora.

Foto: @kensingtonroyal, instagram

“Oba nevestina starša bosta imela pomembno vlogo na poroki,” so zapisali. Mati Doria Ragland se bo z Marklovo v avtomobilu pripeljala do Windsorskega gradu, oče Thomas Markle pa jo bo pospremil do oltarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Polbrat ameriške igralke Thomas Markle mlajši je sicer v četrtek v odprtem pismu bodoča mladoporočenca obtožil, da zapostavljata nevestino družino. Poudaril je, da za princa Harryja še ni prepozno, da odpove poroko, ki jo je označil za “največjo napako v zgodovini kraljevih porok“.

Foto: @kensingtonroyal, instagram

Vendar pa je danes kraljeva družina sporočila, da “se že zelo veselijo, da bodo lahko starša gospodične Markle pozdravili v Windsorju”. Starša, ki sta ločena, bosta v Veliko Britanijo priletela že nekaj dni pred poroko, da bosta lahko še nekaj časa preživela s kraljico Elizabeto II. in njenim možem, princem Philipom. Srečala se bosta tudi s Harryjevim očetom, princem Charlesom.

Kraljeva družina je na poročni obred in sprejem, ki bosta potekala v Windsorskem gradu, povabila okrog 600 gostov. Zaročenca sta na poroko povabila tudi 2640 Britancev iz vse države, ki bodo v parku Windsorskega gradu pričakali prihod neveste in ženina v kapelo svetega Jurija. Ogledali si bodo tudi njun odhod v kočiji s konjsko vprego, s katero se bosta popeljala po mestu.

Foto: @kensingtonroyal, instagram

Priprave na prihod množice, ki bo ob poroki prišla v Windsor, so sicer v polnem teku. Napovedali so tudi obratovanje dodatnih vlakov, v mestu, ki leži zahodno od Londona, pa so že uredili tudi 6000 dodatnih parkirnih mest.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

TOLIKO bo stala kraljeva poroka princa Harryja in Meghan Markle.