Britanski princ Harry in ameriška igralka Meghan Markle sta sporočila, da za skorajšnjo poroko ne želita daril in bi raje storila kaj dobrega. Vse, ki so ju nameravali obdariti ob skoku v zakonski jarem, sta pozvala, naj raje nakažejo dobrodelne prispevke sedmim izbranim humanitarnim organizacijam.

https://www.instagram.com/p/BeGjT31gJu0/?taken-by=kensingtonroyal

Na seznamu so se po poročanju tujih tiskovnih agencij znašla društva, ki pomagajo otrokom, okuženim z virusom HIV, brezdomcem in osirotelim otrokom, ki so izgubili starše, pripadnike britanskih oboroženih sil. Na seznamu so tudi organizacije za pomoč ženskam v najrevnejših predelih indijskega mesta Mumbai in tiste, ki se ukvarjajo z varovanjem okolja.

36-letna Meghan je znana po tem, da si še posebej prizadeva za pravice žensk, par pa si bo večno zvestobo obljubil 19. maja v Windsorju zahodno od Londona.

https://www.instagram.com/p/BgrY1t3gAX1/?taken-by=kensingtonroyal

Poroka brez politikov

Poroka Meghan in Harryja bo potekala brez politikov, tako domačih kot tujih. Odločitev so sprejeli zaradi velikosti cerkve in ker je Harry šele peti v vrsti za kraljevi prestol. To pomeni, da se poroke ne bosta udeležila niti britanska premierka Theresa May niti ameriški predsednik Donald Trump. Med povabljenci pa posledično ne bo niti Baracka in Michelle Obame, ki sta sicer prijatelja britanskega princa, so v torek potrdili v Kensingtonski palači.

Z odločitvijo glede seznama gostov sta Harry in Marklova prekinila tradicijo. Med povabljenimi gosti bodo tako le osebe, s katerimi ima par poseben odnos.

https://www.instagram.com/p/BgEZ8v_hSpl/?taken-by=kensingtonroyal

Harry in Meghan bosta ‘usodni da’ izrekla na Windsorskem gradu. Po poročnem obredu se bosta popeljala s konjsko vprego po Windsorju, torej zunaj obzidja gradu, kjer ju bodo lahko v živo videli tudi številni Britanci.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

Vse o Megah Markle, bodoči soprogi princa Harryja, boste izvedeli TUKAJ!