Približuje se poroka leta princa Harryja in njegove izbranke, igralke Meghan Markle. Glede na to, da večino zanima le, kateri oblikovalec bo oblekel nevesto, v kakšnih barvah bodo družice in kdo bo poskrbel za glasbo na poročni zabavi, zlahka pozabimo, koliko takšna sanjska poroka pravzaprav stane. 

Kraljeva družina bo za poroko odštela približno 10 milijonov evrov. Sliši se ogromno, a le kot primerjava, poroka princa Williama in vojvodinje Kate je leta 2011 stala približno 34 milijonov, od tega je kraljeva družina plačala le 2 milijona evrov. Preostali del, ki je bil namenjen varnosti, so plačali britanski davkoplačevalci. Tako bo tudi sedaj, saj je kraljeva družina podala uradno izjavo, da bodo stroške za poroko, razen za varovanje, poravnali sami.

https://www.instagram.com/p/BgO-FGJAlpv/?taken-by=kensingtonroyal

Poroka bo vseeno stala manj kot tista pred sedmimi leti, saj se bosta princ Harry in Meghan Markle poročila v gradu Windsor, ki sprejme do 800 gostov, medtem ko sta William in Kate usodni DA izrekla v Westminster Abbey, ki lahko gosti tudi do 2000 ljudi. Harry sicer tudi ni prestolonaslednik, sedaj je na petem mestu, a že kmalu ga bo prehitel novorojeni otrok starejšega brata, kar pomeni, da poroka ne bo tako velika. Že pred časom so prišle na dan informacije, da vabila na kraljevo poroko niso dobili svetovni in lokalni politiki.

MORDA BI VAS ZANIMALO TUDI …

PREVERI, s katerim cvetjem bosta princ Harry in Meghan Markle še polepšala svoj dan.