Ali ste med tistimi, ki zlasti težko vstanejo in se podajo novemu delovnemu dnevu naproti? Preberite si nekaj koristnih nasvetov, kako to spremeniti!

Pospravite posteljo

Ko se zbudite, najprej za sabo pospravite posteljo. Tako boste dan začeli z opravilom, ki ste ga uspešno zaključili in lažje boste premagovali tudi težje naloge.

Osredotočite se na energijo, ne čas

Poznamo bolj jutranje in popoldanske tipe ljudi, zato najprej ugotovite, v katero kategorijo spadate. Če imate zjutraj največ energije, se lotite najzahtevnejših nalog, takoj ko pridete na delovno mesto, za popoldne pa si pustite takšne, ki zahtevajo manj energije in kreativnosti. Tako boste imeli veliko več od dneva in vedno opravili vse obveznosti.

Pripravite se večer prej

Zvečer, ko se umirite, si pripravite delovni načrt za naslednji dan, malico za službo in styling, ki ga boste oblekli. Tako boste zjutraj prihranili veliko časa, sebi pa nepotrebno hitenje in vznemirjanje.

E-pošte ne odprite takoj

Če vam narava dela to dopušča, se izognite ‘skušnjavi’ preverjanja e-pošte, takoj ko vključite računalnik. Če je nekaj res zelo nujno, vas bodo že poklicali, sicer pa se raje najprej posvetite pomembnejšim nalogam in šele pozneje preverite e-pošto.

Izključite telefon

SMS-i, instagram, facebook, twitter, snapchat in druge aplikacije samo motijo vašo koncentracijo. 1 uro pred spanjem si ugasnite telefon. Presenečeni boste, kako bolj naspani se boste zbudili, če ne boste minute pred spanjem gledali v bel zaslon.

Prava temperatura

Ste opazili, da postanete v toplem prostoru brez svežega zraka veliko prej in bolj utrujeni? Veliko bolj produktivni boste, če boste delali v pisarni z malce nižjo temperaturo. Umsko in telesno se boste lažje osredotočili na pomembne naloge.

Sedite vzravnano

In vsakih 45 min vstanite in pretegnite ude. Vaši možgani namreč potrebujejo dovolj kisika za normalno delovanje, vaša pljuča pa morajo imeti možnost, da jih lahko napolnite z zrakom. Če več ur presedite sključeni za računalnikom, je vaš prsni predel v nenaravnem položaju, zaradi česar težje in bolj plitvo dihate. Sedite vzravnano ali vstanite ter napolnite pljuča z zrakom.

Jutranji ritual

Nekateri meditirajo, drugi začnejo dan s kozarcem vode, tekom, jogo, sprehodom s psom … Ustvarite si svojo jutranjo rutino, ki sporoča vašim možganom, da se je začel nov dan in da se je treba pripraviti na nove naloge.

Predvsem pa dan začnite s pozitivnimi mislimi – spomnite se na vse, česar se veselite in za kar ste lahko hvaležni!

Write A Comment