Za vse, ki imate Netflix, smo izbrali 4 filme, ki jih priporočajo v tujini, ogledali pa smo si jih tudi mi in rečemo lahko le: Vredno ogleda!

Pelé

Dokumentarni film se osredotoča na brazilsko nogometno zvezdo Peléja. Medtem ko daje popoln pregled nad njegovim življenjem, se film osredotoča na svetovno prvenstvo v nogometu leta 1970, v ozadju pa propadajoča politična situacija v Braziliji. Pelé je znan kot največji nogometaš vseh časov in neizpodbitni junak Brazilije. Rojen leta 1940 je moral premagati skrajno reviščino in stalni rasizem v državi ter si prizadeval priti do samega vrha.

Zdaj 80-letni nogometaš je prav tako predstavljen v dokumentarcu, kjer se spominja svojega življenja in doda kontekst stvarem, ki jih je moral premagati skupaj s svojo državo.

Animals on the Loose: A You vs. Wild Movie

V tem interaktivnem pustolovskem filmu lahko izberete pot, ki jo ubere Bear Grylls pri iskanju izgubljenih živali. Film sledi Gryllsovemu eksperimentu iz leta 2019 – izberi si svojo pustolovščino. Grylls je nenehno ujet v izkušnje pred smrtjo, vi pa ste tisti, ki ga vodite do preživetja.

Malcolm & Marie

Filmski ustvarjalec in njegova partnerica se po filmski premieri vrneta domov in čakata, kaj bodo rekli kritiki. Ujameta se v pepir, ki se pretvori v eksistencialni argument o njuni zvezi in ljubezni nasploh. Črno-beli film se odvija v razkošnem domu para. Je eden prvih hollywoodskih filmov, ki so nastali med pandemijo novega koronavirusa.

Crazy about her

V tej španski komediji se moški, ki si obupno želi znova videti žensko po eni noči, ki sta jo preživela skupaj,odloči, da se bo predstavil kot pacient v psihiatričnem centru, kjer se nahaja sama.

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

5 nasvetov za tranzicijo iz zimske v pomladno nego kože