Gotovo se še spomnite iger iz otroštva, ki ste se jih igrali z vrstniki, od podenja za žogo, gumitvista in klasične – kolebnice. A če ste že skorajda popolnoma pozabili nanjo, je zdaj pravi čas, da jo spet obudite in vključite v svoj zdrav način življenja. Tudi boksarji ne vadijo z njo zastonj!

Preprosta za uporabo

Pri skakanju s kolebnico ne potrebujete nič drugega kot udobno obutev, kakovosten športni nedrček, kolebnico in dovolj prostora. To lahko počnete v domači dnevni sobi, če je dovolj velika, ali pa se odpravite na dvorišče na svež zrak. Ste pripravljeni?

Krepi mišice

Pri skakanju s kolebnico sodelujejo vse večje mišične skupine, ki se jih trudite okrepiti in oblikovati postavo za poletne dni – od nožnih, trebušnih do mišic hrbta in rok. Tovrstna aerobna vadba je visokointenzivna in spodbudi srčni utrip, kar pomeni tudi več porabljenih kalorij in stopljenih maščobnih blazinic.

V pol ure skakanja lahko porabite tudi 340 kalorij (odvisno od vaše telesne konstitucije in telesne pripravljenosti).

Igrajte se

Najprej začnite z navadnimi poskoki, potem ko se dobro ogrejete in obvladate gibanje vrvi, pa se lahko začnete igrati še z drugačnimi gibi. Prekrižajte vrv pred drugim poskokom, skačite na eni nogi ali pa skoku na mestu dodajte korak v levo/desno – da aktivirate tudi stranske mišice stegen in bokov.

Write A Comment