Solo potovanje je nekaj, kar bi morala vsaka ženska vsaj enkrat v življenju izkusiti na svoji koži. Kljub temu, da si večina ne zna predstavljati, da bi sami prepotovali pol sveta in nato bili sami svoj šef, je na koncu takšna izkušnja vedno osvobajajoča, odpira oči, hrani strasti, spodbuja samozavedanje in razteza vaše območje udobja.

Solo potovanje prinese svobodo, da ustvarite svoj urnik, se popolnoma sprostite, spoznate nove ljudi, kadarkoli vam ustreza. Če potujete sami, veliko bolje spoznate kulturo, saj ste primorani, da se veliko bolje povežete z lokalnim prebivalstvom.

Nekateri so mnenja, da so solo potovanja nevarna, sploh, ko se zanje odločijo ženske. A temu ni tako, saj svet ni tako zastrašujoč. Spodaj poglejte 5 najvarnejših držav za solo potovanja. Kam boste odpotovale?

RIM, ITALIJA

Rim je slaven zaradi mode, lepih ljudi, odlične hrane in romance, ki kar bdi nad rimskimi ulicami. Glavno mesto Italije bo v vsaki popotnici vzbudil vseh pet čutov ter nahranil vašo dušo z odličnimi testeninami, odlično kavo in okusnim ‘gelatom’. Kljub temu, da je mesto znano po žeparjih, je varno, ponuja veliko razglednih točk, cerkva, muzejev in trgovinskih izložb.

NEW YORK, ZDA

Raziščite New York, sprehodite se po ulicah Manhattna, sprehodite se prek Brooklynskega mostu in si privoščite odlično pizzo na drugi strani. Obiščite muzeje, the High Line, galerije, velika nakupovalna središča in seveda centralni park. Zastonj trajekt vas bo popeljal mimo ikoničnega simbola mesta – kipa Svobode. Mesto, ki nikoli ne spi, ima toliko za ponuditi, da sploh ne boste opazile, da ste same.

REYKJAVIK, ISLANDIJA

Reykjavik velja za enega najvarnejših krajev za ženske popotnice. Uvršča se na prvo mesto po indeksu globalnega miru, ki ga izdaja Institut za ekonomijo in mir glede mir v regijah in državah po svetu. Vendar pa varnost seveda ni edini razlog, zakaj obiskati Islandijo. Reykjavik je epicenter življenja in kulture Islandije ter velja za eno od glavnih turističnih točk v državi. Je ekskluziven, prenovljen in čudovit ter primerno izhodišče za enodnevne izlete po preostali Islandiji, kot so Modra laguna in severne luči.

GVATEMALA

Če iščete zanimiv kraj za potovanje v Srednji Ameriki, nikakor ne spreglete Gvatemale in njenih opevanih majanskih ruševin. Država ponuja številne kulturne in zgodovinske zanimivosti ter je še dodatno privlačna za tiste, ki za potovanje ne želijo zapraviti veliko denarja. Gvatemala je odlična postojanka, kjer lahko ostaneš precej časa, se naučiš špansko in se naužiješ adrenalinskega življenja, saj ponuja veliko aktivnosti na prostem, kot so rafting in kajak.

CHIANG MAI, TAJSKA

Chiang Mai se veličastno razprostira na severu Tajske ter velja za enega najslikovitejših krajev, kamor rade zahajajo popotnice iz vsega sveta. Obdan je z bujnim podeželjem in gorami, je tih, varnejši in prijaznejši od svojega južnega brata Bangkoka. Mesto je zgodovinsko in kulturno zanimivo, z več kot 300 vrstami budističnih templjev, vrsto modernih restavracij, ki ponujajo sveže vegetarijanske jedi in joga studijev, ki okrepijo dušo in telo.