Karantena je bila odličen izgovor, da smo si doma lahko ustvarili zeleno oazo, a morda nam katera od najbolj pribljubljenih rastlin še zmeraj manjka v asortimanu! Za vas smo tako izbrskali 5 najbolj priljubljenih rastlin v letu 2020!

ROVLEJEV GRINT – String of pearls

Debeli, okrogli biseri so napolnjeni z vodo, ki jim pomaga preživeti dolga obdobja suše. Razpršena oblika rasti te rastline je kot nalašč za domove z visokimi stropi ali veliko praznega navpičnega prostora, ki potrebuje svež okras.

OLJKA

Oljka spada med primorske rastline in je zimzeleno drevo, visoko med 3 in 15 metrov. Oljka potrebuje kalcij in dušik, pašejo pa ji rahla in dobro zračna tla, ne pa preveč vode in vlage v zraku.

MONSTERA

Zelena lončnica, ki nas razveseljuje s svojimi velikimi, razlezljanimi listi, ki potrebujejo veliko vlage! Je nezahtevna rastlina, ki ne presene hladu in obožuje zmerno senčna mesta, saj ji lahko sonce osmodi liste. Stebla pa velikokrat potrebujejo oporo, da lahko nadaljujejo z rastjo!

KALATEJA

Gre za pisano lisno trajnico z dolgimi pecljatimi listi, ki zraste med 50 pa tudi vse do 80 cm v višino. Listi so pisano marmorirani in rastejo v toplih temperaturah, med 22 in 30 stopinj. Vse, kar potrebujejo, je VELIKO vlage!

KAVOVEC

Ponaša se s prelepimi zelenimi listi, združuje pa dve najbljuši stvari modernega sveta: rastline in kavo! A ne mislite, da boste z njo zadostili svojim potrebam za jutranjo skodelico kave, za to bi potrebovali približno 30 kavnih rastlin!

 

MORDA VAS ZANIMA TUDI

Do mehkih stopal z domačimi pripravki!